Diğdem Polat
tarafından - Nisan 5, 2020
327 görüntüleme

Gözenek küçültmek için doğal öneriler

İster makyajlı ister makyajsız olsun açık gözenekler her kadını rahatsız ve mutsuz eder. Yüzünüzün pürüzsüz görünmesi için gözenekleri küçültmek, sıkılaştırmak çok önemlidir. Gözeneklerinizi küçültmek için doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz.

 

Gözeneklerinizin kaybolmasını istiyorsanız düzenli olarak bakım yapmanız şart. Evde kolay ve pratik yöntemlerle gözeneklerinizi küçültmeniz mümkün. Sıkılışan gözenekler hem cildinizi pürüzsüz gösterecek hem de kirlere açık hale gelmeyecektir.

TONİK

Cilt temizliği en önemli konulardan biridir. Cilt problemlerinin hemen hemen hepsi doğru cilt temizliğinin yapılamamasından kaynaklanır. Cildinizi temizleyip gözeneklerinizdeki kiri arındırdıktan sonra tonik kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Temiz içerikli ve alkol içermeyen tonik kullanmak hem gözeneklerinizi sıkılaştıracak hem de cildinizi kurutmayacaktır. Bunun için sabah akşam uygulamalısınız. Dilerseniz doğal gül suyuyla da tonik işleminizi yerine getirebilirsiniz. Düzenli uygulamada farkı göreceksiniz.



SOĞUK

Kullanacağınız ürünleri soğuk uygulamak her zaman gözeneklerinizin küçülmesini sağlar. Kullanacağınız tonik ve maskeleri buzdolabından çıkarıp uygulayabilirsiniz. Sadece buz kullanarak da gözeneklerinizi de küçültebilirsiniz. Temizlediğiniz cilde buz küpünü birkaç saniye yavaşça gözeneklerinizin üzerinde gezdirebilirsiniz. Soğuk uygulama ciltte şok etkisi yapar, cildin yenilenmesini hızlandırır, kan dolaşımını arttırır, kılcal damarları açtığı için morlukları önüne geçer. Gözenekleri de sıkılaştırıcı bir adımdır.

KARBONAT

Cildin fazla yağ üretmesini engelleyen karbonat bu sayede gözeneklerin daha sıkı olmasını sağlar. Aknelerle de mücadele etmeyi kolaylaştıran karbonatı su ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Sonrasında gözenekli bölgelerin üzerine sürün ve yaklaşık 15 dakika beklemeye bırakın. Kuruduktan sonra ılık suyla cildinizden arındırabilirsiniz. Haftalık olarak 1-2 kez bu uygulamayı yapabilirsiniz, cildinizin yağlı kısımlarına uygulayacağınız bu karışım ile daha kuru olduğunu ve gözeneklerinizin sıkı durduğunu fark edeceksiniz.

KİL MASKESİ

Gözenek küçültücü en etkili yöntemlerden biri kil maskesi uygulamaktır. Haftada birkaç kez uygulayacağınız kil maskesi ile cildinizin daha az yağlandığını ve gözeneklerinizi küçüldüğünü fark edeceksiniz. Özellikle duş sonrası açılmış gözeneklere uyguladığınız kil daha başarılı bir sonuç çıkmasını sağlayacaktır. Cildinize uygulayacağınız kil maskesini 15 dakika bekletmeniz ve sonrasında ılık suyla temizlemeniz yeterli olacaktı. Ardından tonikleme işlemine geçerek gözeneklerinizin daha iyi sıkılaştığını görebilirsiniz.

LİMON

Cildin fazla yağdan arınmasını sağlayan limon gözeneklerinizin sıkılaşmasını da kolaylaştırır. Hem gözenekleri temizleyen hem de sıkılaşma özelliği sunan limonun suyunu da uygulayabilirsiniz. İsterseniz içerisine bal ve şeker de ekleyebilirsiniz, masaj yaparak yedirdikten sonra 10 dakika bekletip durulayabilirsiniz. Bu içeriklerle cildinizi beslemiş de olacaksınız. İhtiyaç durumuna göre haftada 1-2 kez uygulamanız önerilir.

Yayınlanan: Sağlık, Üretkenlik
Bunu beğenen ilk kişi ol.