tarafından - Nisan 13, 2020
203 görüntüleme

Korona virüs sebebiyle insanlar hayatlarına evde devam ediyorlar. Bu sebeple sosyal medyada geçirilen zaman oldukça arttı. Kullanıcı kitlesini daha da genişleten Instagram Web sürümü için yeni bir özelliği sunmaya başladı. Bu özellik sayesinde Web sürümünde canlı yayın desteği sağlanmış oldu.

Canlı Yayın Arttı

Artık neredeyse her Instagram kullanıcısı canlı yayın açmaya başladı. Evde kal sloganlarının sık sık tekrarlandığı Instagram platformunda takipçi sayısı fark etmeksizin birçok kullanıcı canlı yayın özelliğini kullanıyor.

Önceden Sadece Mobildi

Daha önceden sadece mobil uygulama üzerinden canlı yayınlar izlenebiliyordu. Ancak artık Instagramdaki canlı yayınlar sadece mobil uygulamadan değil Web sayfası üzerinden de takip edilebilecek.

Instagram kullanıcıları tıpkı mobil uygulamadaki gibi Web sayfasında da hikayeler kısmına tıklayarak canlı yayınları izleyebilecek. Tek fark sadece canlı yayın izlerken yapılacak yorumlar alt kısımda değil ekranın sağında bulunacak.

Mobil uygulamalardan yapılacak bu canlı yayınların Web sitesinden izlenmesi oldukça ilgi gördü. Ancak akıllara gelen soru Web sitesinden canlı yayın yapılabileceği hakkında oldu. Ancak Instagram'ın son açıklamasına göre henüz böyle bir durum söz konusu değil. Canlı yayın açabilmek yalnızca mobil uygulama ile olabiliyor. Açılan canlı yayını ise hem mobil uygulamadan hem de Web adresinden izlemek mümkün oluyor. Bu son özellik şimdiden birçok kullanıcı tarafından olumlu yanıt aldı ve kullanılmaya başlandı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.