tarafından - Nisan 13, 2020
188 görüntüleme

Daha önceleri Snapdragon işlemciye sahip mobil cihazların, bir çok kez Windows 10 işletim sistemlerini çalıştırdığını görmüştük ancak şimdi Xiaomi Mi 6 bir cihazın da Windows 10 işletim sistemini çalıştırdığı görüntülendi. Bu anlamda nispeten eski sayılabilecek bir model olan bu cihazın Windows 10'u çalıştırabiliyor olması durumu daha da özel hale getiriyor.

Exe Dosyalarını Çalıştırabiliyor

Android akıllı telefonların özelleştirilmesine meraklı olan kişiler, bu geliştirmeyi özel Android Rom kullanarak yapmaları yanında farklı yöntemleri de deniyorlar. Bu anlamda son olarak Windows 10 çalıştıran bir Xiaomi Mi 6 görüntülendi. Windows 10 sistemi ile çalışmaya başlayan cihazda önce klavye giriş seçim ekranının geldiği görülüyor.

Bu arada belirtelim ki, Xiaomi Mi 6'a ya yüklenen işletim sistemi Windows 10, masaüstü cihazlarda kullanılan bildiğimiz işletim sisteminin aynısı. Yani akıllı telefon exe dosyalarını çalıştırabilmesinin yanında normal yazılımda bulunan bütün özellikleri de sunabiliyor.

Performansı Bilinmiyor

Windows 10 sistemi ile çalışan Xiaomi Mi 6'nın nasıl bir performans sergilediği ya da işletim sisteminin bahsi geçen telefonda ne derece kararlı çalıştığına dair bir bilgi ise bulunmuyor. Ayrıca söz konusu cihazda 8 çekirdeğe sahip bir Snapdragon 835 işlemci yanında 6 GB'lık bir Ram ve Adreno 540 grafik biriminin bulunduğunu da hatırlatalım. Yine daha önce Snapdragon 820 kullanan bir cihazında Windows 10 çalıştıran görüntüleri paylaşılmıştı.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: xiaomi mi 6, windows 10
Bunu beğenen ilk kişi ol.