tarafından - Nisan 13, 2020
239 görüntüleme

Sony playstation 5’in tanıtımı için taktik uyguluyor. Yaptığı bu taktikle playstationa ilgi duyan kişilerin çıkaracağı ürüne dair merakının artmasını sağlıyor. Bunu da rakibi olan Microsoft’a karşın ürünün tanıtımlarını ağırdan alarak ve kişilere merak unsuru bırakarak yapıyor. Bu taktik bazı ps sevenleri tarafından sinir bozucu olarak adlandırılıyor olsa da pek çok kesimin ürüne olan merakının artmasını sağlıyor.

PS 5 Logosunu Ve Teknik Özelliklerini Paylaştı

Microsoft firması Xbox Series X isimli ürününe dair tüm detayları merakla bekleyen kişiler için paylaştı ve ürününün tanıtımını yaptı. Microsoft tarafından piyasaya çıkacak ürün için kişilerin merak edecekleri pek bir şey kalmadı. Ancak Sony bu konuda gizemli davranıp sadece ürün logosunu ve son olarak teknik özelliklerini paylaştığı için insanların ürüne ilgisinin artmasını sağladı. Ayrıca PS5 e ait olan kontrol cihazını da ortaya çıkarak insanların ilgisini çekti. Cihazı Microsoft’a ait ürüne benziyor olsa da insanların PS5 ürününe karşı olan beklentisinin de artmasını da sağladı.

Rakibinin Hamlesini Bekliyor

Sony ürettiği PlayStation 5 için tanıtımlarına hız kazandırmayarak bir nevi rakibi Microsoft’un hamlelerini de bekliyor. PS4’ü çıkararak en çok satılan konsolunu üreten firma olarak zirvede yer alan Sony Microsoft’un kendisiyle ne kadar yarışabileceğini ve yeni üründe başarılı olup olmayacağını izliyor. Aynı şekilde tanıtımı ve bilgi aşamasını ağırdan alarak Microsoft’un Xbox Series X için belirleyeceği fiyatı da açıklamasını bekliyor. Microsoft’un fiyat açıklamasına bağlı olarak açıklayacağı fiyatla rakibini geride bırakabileceği bir hamlenin planlamasını yapıyor. Tüm bunların ışığında ise konsol tutkunları iki firmanın ürünlerinin benzerlik ve farklarını araştırarak yeni konsol konusunda karar vermeye çalışıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: sony playstation 5
Bunu beğenen ilk kişi ol.