tarafından - Nisan 15, 2020
265 görüntüleme

MediaTek ile alakalı gündeme gelen hile iddiaları hız kesmeden sürüyor. Konuya dair açıklamalar yapan Qualcomm, beyaz liste şeklindeki girişimin endüstride hile sayıldığını ve kendileri tarafından böyle bir yola asla başvurulmadığını belirtti.

Ünlü Telefon İşlemcileri

Akıllı telefonların işlemcileri noktasında üst sıralarda MediaTek ve Qualcomm bulunuyor. Ancak birkaç günden beri MediaTek, oldukça ilginç bir hile iddiası ile gündemde yer alıyor.

İleri sürülen bu iddialara göre firma, ürettiği işlemcilerin performanslarına yönelik yapılan testlerde hile yapıyor ve bu şekilde işlemcilerini kağıt üzerinde normalden daha güçlü bir şekilde gösteriyor. Bu konuda yeni gelişmeler ise peş peşe yaşanıyor.

Yapılan Karşılıklı Açıklamalar

Bu iddialar ortaya çıktığından beri MediaTek suçlamaları reddediyor. Firma açıklamalarında, geliştirdiği işlemcilerine yönelik beyaz listeler oluşturduğunu, aynı şekilde sektördeki en büyük rakiplerinin de bu yola başvurduğunu iddia ediyordu. Şirketin en büyük rakibinin Qualcomm olduğu ise gayet açık.

Son olarak konuya dair Qualcomm'da bir açıklamada bulundu. Şirkete göre beyaz liste yapmak, endüstride hile olarak sayılıyor. Qualcomm, bunun nedenini ise performans testine yönelik uygulamaların beyaz listede kabul edilmesi halinde, gerçekleştirilen testlerin günlük kullanıcı deneyimlerini yansıtamayacağını ve kendilerinin böyle bir işe hiçbir zaman girişmeyeceklerini beyan etti.

Qualcomm tarafından gerçekleştirilen bu yeni açıklamalar ise MediaTek'i daha fazla köşeye sıkıştıracak bir hamle gibi görünüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: qualcomm, beyaz liste
Bunu beğenen ilk kişi ol.