Yasemin Aktaş
tarafından - Nisan 17, 2020
628 görüntüleme

Herkese merhabalar,

Size bu kez pastörize yoğurt sütü ile yoğurt hazırlamayı anlatmak istiyorum. Çiğ sütten farklı olarak yoğurt sütünde sütünüzü kaynatmanıza gerek olmuyor. Ben Mis markasının bakraçlık sütünü kullandım. Şok marketlerde satılıyor bu ürün.  Eğer çiğ süt kullanacaksanız sütünüzü en az 20-25 dk kaynatmalısınız.

Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre Mis Bakraçlık süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Ev Yoğurdu Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tenceremize sütümüzü alalım ve sütümüzü 45°C olana kadar ısıtalım. Isı kontrolünü mutfak termometresi ile yapabileceğiniz gibi serçe parmağınızla da yapabilirsiniz. Serçe parmağınızı sütün içerisinde 7 saniye yanmadan tutabiliyorsanız süt mayalanma ısısında demektir.
  2. Isınan sütümüzü ocaktan alalım ve mayalayacağımız kabın içerisine aktaralım.
  3. Ayrı bir kase içerisindeki mayamızı ılıtmak için sütten 1-2 kaşık alarak üzerine koyalım. Ve hızlıca karıştıralım. Yoğurdumuzun kesilmemesi için bu önemli.
  4. Son olarak mayamızı süte ilave ederek karıştıralım.
  5. Üzerine kağıt havlu koyalım ve kapağını kapatalım. Örtü ile güzelce saralım.
  6. Oda ısısında 4-5 saat mayalandırdıktan sonra 1 gün buzdolabında dinlendirerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Ben pastörize edilmiş yoğurt yapma sütlerinden kullandığım için sütü kaynatmadım. Eğer çiğ süt kullanacaksanız sütünüzü en az 20-25 dk kaynatmalısınız. Mayalama ısısına geldikten sonra da benim verdiğim tarif ile aynı şekilde yoğurdunuzu mayalayabilirsiniz.

Yayınlanan: Aile & Ev, Üretkenlik
Bunu beğenen ilk kişi ol.