Hakan Bozkurt
tarafından - Nisan 24, 2020
344 görüntüleme

Halkbank 10.000 TL kredi başvurusu nasıl yapılır? Halkbank 6 ay ödemesiz destek kredisi ne zaman sonuçlanır?

Halkbank 10.000 TL destek kredisi başvuruları devam ediyor. Halkbank tarafından yapılan açıklamaya göre, hane halkı aylık geliri 5.000 TL ve altında olan

ücretliler, asgari ücretliler, emekliler veserbest meslek mensubu olan müşteriler için 10.000 TL'ye varan destek kredisi veriliyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında verilen

destek kredisinin detaylarını sizler için derledik. Peki, Halkbank 10.000 TL kredi başvurusu nasıl yapılır? Halkbank 6 ay ödemesiz destek kredisi ne zaman sonuçlanır? İşte ayrıntılar...

 

Halkbank 10.000 TL 6 ay ödemesiz destek kredisi başvuru nasıl yapılır? Halkbank temel ihtiyaç kredisi sonuçları ne zaman açıklanacak? Koronavirüsle mücadele kapsamında kamu bankaları tarafından verilen destek kredisine başvurular 1 Nisan'da başladı. 5.000 TL, 7.500 TL ve 10.000 TL destek kredisi veren Halkbank tarafından kredi sonuçları açıklanmaya başladı. Başvuru yapacaklar ve onaylanmış kredisini kullanmak isteyenler için detayları derledik. Peki, Halkbank 10.000 TL kredi başvurusu nasıl yapılır? Halkbank 6 ay ödemesiz destek kredisi ne zaman sonuçlanır? İşte cevaplar....

HALKBANK 10.000 TL KREDİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

"Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri kapsamında; hane halkı aylık geliri 5.000 TL'nin altında olan Halkbank müşterilerinin gıda, sağlık, kira, fatura ödemeleri (elektrik, su, doğalgaz vb.) gibi temel ihtiyaçlarının finansmanının sağlanması amacıyla, aylık yüzde 0,49 faiz oranı ile 6 ay ödemesiz dönemli, 36 aya varan vade seçenekleriyle 10.000 TL'ye kadar Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi başvuruları başladı.

* Halkbank İnternet Şubeşi giriş yapın; Başvuru > Bireysel Kredi Başvurusu > Kredi Türü: Tüketici Kredisi > Kredi Alt Türü: Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi adımlarını izleyerek başvuruda bulunabilirsiniz.

* Halkbank Mobil Şubesine giriş yaparak; Başvuru > Kredi Başvurusu > Kredi Türü: Tüketici Kredisi > Kredi Alt Türü: Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi adımlarını izleyerek başvuruda bulunabilirsiniz.

* Aralarında birer boşluk bırakarak "DESTEK, TC Kimlik No, Gelir Bilgisi, Talep Edilen Tutar" ( Örnek SMS Metni: DESTEK 12345678910 3000 10000 ) yazıp 3452'ye SMS gönderebilirsiniz.

.

HALKBANK KREDİ SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Halkbank kredi başvuru sonuçları açıklanmaya başladı. Başvuru yapan vatandaşlara kısa mesaj ile bildirim yapılıyor.

.

HALKBANK ONAYLI KREDİ NASIL KULLANILIR?

Onaylanan kredinizi şubeye gitmeden Halkbank İnternet Şubesi, Halkbank Mobil Şube ve web sitesinden anında kullanabilirsiniz.

.

Halkbank İnternet Şubesine giriş yaparak; Kredi > Bireysel Kredini Kullan > Onaylı Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi adımlarını izleyerek kredinizi kullanabilirsiniz.

Halkbank Mobil Şubesine giriş yaparak; Krediler > Yeni Kredi Başvurusu ve Sorgulama > Başvurularım > Onaylı Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi adımlarını izleyerek kredinizi kullanabilirsiniz.

.

KREDİ NASIL ÇEKİLECEK?

Kredi tutarınızı; şubeye gitmeden Bank24'lerde yer alan Kartsız İşlem menüsündeki "Bireysel Destek Kredisi Çekme" seçeneğiyle ya da banka kartınızla Para Çekme menüsünden dilediğiniz zaman çekebilirsiniz.

.

ŞARTLAR NELER?

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi'nden hane halkı aylık geliri (aynı evde yaşayan eş ve çocuk) 5.000 TL ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek mensubu olan müşteriler yararlanabilecek.

Kamu bankalarının sadece birinden başvuru yapılabilecek. Aynı hane içerisinden ise sadece bir kişi başvuruda bulunabilecek.

.

ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

10 bin TL için; ilk 6 ay geri ödeme yok, sonrasında 30 ay boyunca her ay 376 TL ödenecek.

7 bin 500 TL için; ilk 6 ay geri ödeme yok, sonrasında 30 ay boyunca her ay 282 TL ödenecek.

5 bin TL için; ilk 6 ay geri ödeme yok, sonrasında 30 ay boyunca her ay 188 TL ödenecek.

.

.

.

Yayınlanan: Gündem, Teknoloji, Toplum
Bunu beğenen ilk kişi ol.