Busee
tarafından - Haziran 20, 2020
270 görüntüleme

İller arası giriş çıkış yasağı olan şehirler listesi son dakika haberi: Giriş çıkış yasağı gelen iller hangileri? İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa seyahat yasağı var mı?

Son günlerde en çok araştırılan konulardan bir tanesi iller arası giriş çıkış yasağına ilişkin son dakika haberleri oluyor. Alınan kararlar doğrultusunda bazı iller için giriş çıkış yasağı getirildi. Bursa, Edirne, Tekirdağ gibi illere getirilen yasakların ardından gözler İstanbul ve Ankara'daki son duruma çevrilirken öte yandan HDP'nin bazı illerde toplanma çağrıları üzerine kısıtlamaların getirildiği de biliniyor. Bu bağlamda; giriş çıkış yasağı gelen iller hangileri? İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa seyahat yasağı var mı? İşte iller arası giriş çıkış yasağı olan şehirler ile son dakika haberinin detayları!

HDP'nin "Demokrasi Yürüyüşü" çağrısı yapmasının ardından corona virüsü salgını da göz önüne alınarak bazı illere giriş çıkış yasağı getirildi. Bitlis, Kocaeli, Sakarya gibi pek çok ile getirilen kısıtlamalar ile şehirlere giriş çıkışlar kapatıldı. İlk olarak 5 il için getirilen yasak sayısı sonrasında giderek arttırıldı. Salgın sürecinde herhangi olumsuz bir durum oluşmaması adında getirilen iller arası giriş çıkış seyahat yasağına ilişkin son dakika haberleri sabah saatlerinden itibaren araştırılmaya başlandı. Peki; giriş çıkış yasağı gelen iller hangileri? İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa seyahat yasağı var mı? İşte iller arası giriş çıkış yasağı olan şehirler ile son dakika haberinin detayları!

HANGİ İLLERE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ! GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI OLAN İLLER LİSTESİ!

Giriş çıkış yasağı getirilen iller hakkında son dakika haberleri yakından takip edilirken öte yandan Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde seyahat yasağının olup olmadığı da araştırılıyor. Bu bağlamda; giriş çıkış yasağı getirilen iller hangileri?

İşte giriş çıkış yasağı olan iller listesi...

ANKARA, İZMİR VE İSTANBUL'DA GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI VAR MI?

Toplu gösteri, eylem, konferans gibi kalabalık yapılan organizasyonlar ile corona virüsün bulaşma hızı oldukça yükselebilir. Bu nedenle valiliklerin aldıkları kararlarla bazı şehirlerde toplu giriş çıkışlar yasaklandı. İstanbul, Ankara ve İzmir bu iller arasında yer almıyor. Adana, Hakkari, Kırklareli, Bitlis, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Edirne ve Van bu şehirler arasında...

Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu'nun hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve şehirler arası giriş çıkış yasağı hakkında nasıl önerilerde bulunacağı merak ediliyordu. Gazetecilerin bakana sordukları üzerine cevap veren Koca; Bilim Kurulu'nun sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı konusunda bir uyarısı olmadığını belirtirken maske ve sosyal mesafeye kesinlikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

ADANA'DA 15 GÜNLÜK YASAK

Adana'da, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla toplantı çağrıları yapılması üzerine milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların kente giriş çıkışları, pazartesi gününden itibaren 15 gün süreyle sınırlandırıldı. Ayrıca toplantı, gösteri ve yürüyüşler de 15 gün süreyle yasaklandı.

EDİRNE'DE 3 GÜNLÜK YASAK

Edirne'de koronavirüsle mücadeleyi zaafiyete uğratabilecek şekilde kişilerin temasının artması ihtimaline karşı toplantı, gösteri yürüyüşleri ve il dışından girişler 3 gün süreyle yasaklandı.

KOCAELİ'NDE 15 GÜNLÜK YASAK

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında eylem ve etkinliğe katılım amacıyla araç ve kişilerin Kocaeli'ye giriş çıkışları 15 gün süreyle yasaklandı.

SAKARYA'DA 5 GÜNLÜK YASAK

Sakarya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, eylem ve etkinliklerle bunlara katılım amacıyla araç ve kişilerin kente giriş çıkışları 5 gün süreyle yasaklandı.

TEKİRDAĞ'DA 3 GÜNLÜK YASAK

Tekirdağ Valiliği, HDP'nin bazı illerde toplanma çağrıları üzerine, bu durumun yeni tip koronavirüsle mücadelede (Kovid-19) zafiyet oluşturabileceği gerekçesiyle il geneline girişlerin 14-17 Haziran'da sınırlandırıldığını bildirdi.

BİTLİS'TE 15 GÜNLÜK YASAK

Bitlis Valiliği, huzur ortamı, kamu düzeni ile kamu güvenliğinin sağlanması ve artan vakaların önlenmesi amacıyla il sınırları içinde toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

HAKKARİ'DE 2 GÜNLÜK YASAK

Hakkari Valiliği, korona virüs tedbirleri kapsamında ilde yapılacak olan etkinlerin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları gereğince iki günlük kısıtlama getirildiğini açıkladı.

KIRKLARELİ'NDE 6 GÜNLÜK YASAK

Kırklareli'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplantı ve gösteri yürüyüşleri 14-20 Haziran'da yasaklandı.

VAN'DA DA YASAKLANDI

Van Valiliği, kentte her türlü toplu faaliyet, hareket, gösteri ve organizasyon gibi etkinliklerin kısıtlandığını duyurdu.Açıklamada, "Her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarımıza gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içerisine girişleri ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem/etkinliğe katılım amacı ile ilimizden çıkışları yasaklanmıştır." denildi.

BURSA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Olası provokatif eylemlerin önlenmesi ve salgın hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla milletvekilleri hariç olmak üzere, hastalığın engellenmesine yönelik olarak ilimizdeki muhtemel katılmak için hareket edecek grupların, şehirlere giriş ve çıkışlarının kısıtlanmasına,

14-20 Haziran 2020 tarihleri arasında başka illerde yapılması planlanan eylem/etkinliklere ilimizden katılım sağlayacak grup ve şahıslara izin verilmemesine,

1-14 Temmuz 2020 tarihleri arasında park ve bahçelerde hastalığın yayılmasına neden olacak şekilde çadır ve stand kurulmasına müsaade edilmemesine,Konunun titizlikle takip edilerek tüm eylem/etkinlikler öncesi, esnası ve sonrasını kapsayacak şekilde sosyal mesafeyi gözeterek gerekli güvenlik tedbirlerinin planlanması ve titizlikle uygulanmasına, kanuna aykırı hiçbir eylem/etkinliğe müsaade edilmemesi ve uygulamada herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesine karar verilmiştir.

MERSİN'DE DE YASAKLANDI

Mersin Valiliğinden yürüyüş, açık hava toplantısı, toplu karşılama, uğurlama, çadır ve stant kurulması ile kente giriş ve çıkışların 15 gün sınırlandırıldığı duyuruldu.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, "Demokratik Mücadele Programı" adı altında planlanan eylem ve etkinliklerin provoke edilerek toplumsal olaya dönüşme riskinin yüksek olduğu belirtildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının planlanan bu eylem ve etkinlikler nedeniyle başka kişilere de bulaşma riski taşıdığı belirtilen açıklamada, "Mevcut kamu düzeninin korunması, kamu sağlığının tehlikeye atılmaması ve salgının yayılmasının önlenmesi ve genel sağlığın korunması amacıyla 16.06.2020 tarihi saat 24.00'dan itibaren 15 gün süreyle Mersin genelinde geçerli olmak üzere tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır." denildi.

Eylem ve etkinlik programı kapsamında sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve sendikalarca yapılması muhtemel ziyaretlerde, sosyal mesafe kuralına uygun olarak hareket edilmesinin sağlanmasının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılması planlanan basın açıklamalarının, yalnızca siyasi parti binalarının içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılabileceği, yapılması planlanan yürüyüşler ile açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi eylem ve etkinliklerin hastalığın yayılmasına neden olacağı öngörülerek müsaade edilmemesine, olası provokatif eylemlerin önlenmesi ve salgın hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla milletvekilleri hariç olmak üzere, hastalığın engellenmesine yönelik olarak ilimizdeki eylemlere katılmak için hareket edecek grupların, ilimize giriş ve çıkışlarının kısıtlanmasına, park ve bahçelerde hastalığın yayılmasına neden olacak şekilde çadır ve stant kurulmasına müsaade edilmemesine karar verilmiştir."

İSTANBUL İL UMUMİ HIFZISIHHA MECLİSİ'NDEN YENİ KARARLAR

İstanbul İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi, yeni tip koronavirüs (Kovid -19) salgını tedbirleri kapsamında haziran ayı sonuna kadar 50 kişinin üzerindeki gösteri, açık hava toplantısı, uğurlama, çadır kurma gibi eylemleri yasaklandı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre 14 haziranda Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında olağanüstü toplanan İstanbul İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi bazı kararlar aldı.

Yazılı ve görsel medyada yer alan, bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının, insanların toplu olarak bir araya gelmelerine sebebiyet verecek eylem/etkinlik programları düzenleyeceklerine ilişkin haberlerin değerlendirildiği toplantıda Kovid-19 salgınına ilişkin önlemler değerlendirildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından salgın ilan edilen ve Türkiye'de de salgın riski olan Kovid -19 hastalığının en temel özelliğinin fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaştığının hatırlatıldığı açıklamada, salgının yayılmasını engellemenin en etkili yolunun sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak, sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlaması olduğu vurgulandı.

Aksi hallerde virüsün yayılımının hızlanarak, vaka sayısı ve tedavi gereksiniminin artması nedeniyle vatandaşların hayatlarını kaybetme riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin bozulmasına sebep olacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sivil Toplum Kuruluşlarının insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetlerinin geçici olarak ertelenmesi ile vatandaşların, meydanlarda, sokak ve caddelerde, sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmemesi, yan yana yürüyen vatandaşların sosyal mesafeyi gözeterek yürümeleri için uyarılmasına dair İl Hıfzıssıhha Meclisinin 16.03.2020 tarih 4 No.lu kararı ile 03.04.2020 tarih ve 20 No.lu kararı halen yürürlükte bulunmaktadır."

 

Yayınlanan: Gündem, Sağlık, Toplum
Bunu beğenen ilk kişi ol.