tarafından - Haziran 23, 2020
340 görüntüleme

ATV Müge Anlı'daki Ecrin bebek cinayetinde katil kim? 9 kişi gözaltına alındı

ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Samsun Vezirköprü'de ormanlık alanda ölü olarak bulunan 1,5 yaşındaki Ecrin bebek (Ecrin Kurnaz) cinayetinde 9 kişi gözaltına alındı. Peki katil kim?

ATV Ekranlarından yayınlanan Müge Anlı'nın programında Ecrin bebek cinayetiyle ilgili son gelişmesi yaşandı. 7 Mayıs'ta evinin önünden kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin bebek ormanlık alanda ölü olarak bulunmuştu. DNA incelemesinde buluntuların küçük kıza ait olduğunun belirlendiğini, Ecrin'in ölümüyle ilgili 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Peki, Müge Anlı'daki Ecrin bebek cinayetinde son durum ne? Ecrin Bebek’in katili bulundu mu? Müge Anlı olayın ayrıntılarını canlı yayında açıkladı. Detaylar haberimizde...

Samsun Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı, Vezirköprü ilçesinde geçen yıl kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'a ait olduğu değerlendirilen ceset parçaları üzerinde yapılan DNA incelemesinde buluntuların küçük kıza ait olduğunun belirlendiğini, Ecrin'in ölümüyle ilgili 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Ecrin Bebek Olayı nedir?

27 Mayıs günü Alancık Mahallesi'nde, Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri denetim yaptıkları arazide, Ecrin bebeğin kaybolduğu noktadan 6 kilometre uzaklıkta, dere yatağında ayakkabı ile kıyafet bulmuştu. Olay yerinde iz takip ve kadavra köpekleri ile yapılan aramalarda kafatası ve dağınık halde kemiklerde bulunmuştu. Savcının olay yerinde yaptığı inceleme sonrası kemikler toplanmış ve kemikler, Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

Kemiklerin sonradan bırakıldığı ihtimali

Kemikler ile Minik Ecrin'e ait ayakkabı ve kıyafetleri bulduğu bölgede, bu sabah yeniden arama çalışması başlatıldı. Bölgeye gelen AFAD ve Jandarma ekipleri, savcı nezaretinde dere yatağında arama çalışması yürütüyor. Çalışmalarda AFAD'ın 'Abrek' isimli kadavra köpeği de kullanılıyor.

Bu arada, kemiklerin bulunduğu, Ecrin ailesinin evine 6 kilometre mesafedeki alanın daha önce ekiplerce tarandığı ortaya çıktı. Ecrin'e ait olduğu değerlendirilen kemiklerin sonradan o bölgeye bırakıldığının tahmin edildiği bildirildi.

Üvey amca takibe alındı

Vezirköprü Cumhuriyet Savcılığı’nın 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma ve kasten adam öldürme' suçlarına ilişkin olarak başlattığı soruşturma da genişletildi. Savcılık ile polis ve jandarma ekipleri, soruşturmada aile içi bazı ilişkileri mercek altına aldı.

Sevcan Kurnaz'ın, 16 yaşındayken kaçarak kendisinden 20 yaş büyük Cengiz Kurnaz ile evlendiği ortaya çıkmıştı. Ecrin 4 aylıkken Cengiz Kurnaz kalp krizinden yaşamını yitirince Sevcan Kurnaz'ın, 7,5 ay önce de ilk eşinin kız kardeşinin oğlu olan Deniz Kurnaz ile evlendiği ifade edildi. Sevcan Kurnaz'ın bu evlilikten de 6,5 aylık hamile olduğu bildirildi.

Ecrin'in üvey amcası Özkan Kurnaz'ın ikilinin ilişkilerini önceden bildiği ve durumu kalp krizinden ölen ilk eşi Cengiz Kurnaz'a söylediği belirlenmişti. Ecrin kaybolmadan önce son olarak üvey amcası Özkan Kurnaz'a bırakılmıştı. Savcılık, şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı Özkan Kurnaz'ın cep telefon kayıtlarını geriye dönük incelemeye aldı. Kurnaz'ın olay gününe ilişkin çelişkili ifadeleri de mercek altına alındı.

Bu arada, soruşturma kapsamında Ecrin'in dedesi Nuri ile babaannesi Hacer Kurnaz'ın da kan örnekleri alındı. Müge Anlı canlı yayında konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Samsun il Jandarma komutanlığı 9 kişiyi gözaltına alındı. Peki kim bu isimler? Babaanne Hatice Kurnaz,dede Nuri Kurnaz,Amca Özkan Kurnaz, Anne Sevcan Kurnaz,Baba Deniz Kurnaz bunlar bizim tanıdığımız aile içindeki kişiler...Bunların dışında 4 kişi daha fuhuş suçundan Vezirköprü Jandarma komutanlığına götürüldü. Çünkü bu fuhuş meselesi Deniz ile Sevcan arasındaki ilişkiden kaynaklanıyormuş bu fuhuş meselesi. İnsan dayısının karısına bakmaz yani..

-İki kişi Babaanne Hatice Kurnaz ve amca Özkan Kurnaz, kasten adam öldürme suçundan gözaltındalar. Şimdi tabi bebek önce kayıp olarak arandı sonrasında da bir dere yatağında bulundu. Maalesef aradan geçen süre bebeğin üzerindeki olası izlerin yok olmasında neden oldu Adli Tıp Kurumu açısından. Zaten vahşi hayvanlar parçalamıştı çocuğu.

-O sırada evde olan kim var babaanne ve Özkan var. Savcılıkta bakmakla yükümlü olduğun çocuğa bakamadın. Bizde sana bu konuda dava açıyoruz demiş ve soruşturmayı bu şekilde açmış." açıklamalarını yaptı.

 

Yayınlanan: Kimdir, Gündem, Toplum
Bunu beğenen ilk kişi ol.