tarafından - Ekim 12, 2020
565 görüntüleme

Tablet başvurusu MEB üzerinden yapılabiliyor mu? Bakan Selçuk'tan MEB ücretsiz tablet dağıtımı hakkında açıklama

MEB ücretsiz tablet dağıtımı için süreç bugün resmen başladı. Evlerinde bilgisayar veya tablet bulunmayan İhtiyaç sahibi öğrencilere 500 bin tablet dağıtacak olan MEB, EBA ve Zoom gibi platformlar üzerinden yapılacak uzaktan eğitim süresince öğrencilerin faydalanmasına katkı sunacak. Belediyeler, kurumlar, kuruluşlar ve Acun Ilıcalı, MEB ücretsiz tablet dağıtımı için çeşitli kampanyalar başlatmıştı. Ücretsiz tablet dağıtımı il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edildi ve ihtiyaç sahibi aileler belirlendi. Peki, ücretsiz tablet başvurusu yapılabilecek mi? İşte, 500 bin ücretsiz tablet kampanyası için son dakika gelişmeler.

MEB ücretsiz tablet başvurusu, son günlerde pek çok öğrencinin gündeminde yer alıyordu. Uzaktan eğitim sürecinde zaruri ihtiyaçlardan birisi olan tablet, bilgisayar ve internet, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine devam edebilmeleri için önem arz ediyor. Uzaktan eğitim sürecinde büyük önem arz eden tabet bilgisayar kampanyası için pek çok kurum ve kuruluş seferber olurken, bu kurumların topladıkları paralar Milli Eğitim Bakanlığı'nın tablet bilgisayar dağıtımı yapabilmesi için bakanlık bünyesine aktarıldı. Peki, tablet başvurusu gibi bir imkan olacak mı? İşte, ücretsiz tablet dağıtımı Bakan Selçuk'tan açıklamalar

MEB ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU HAKKINDA BİLGİLER 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Çankırı Tüney Şehit Mehmet Demir İlkokulu'nu ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Tablet dağıtımı için de konuşan Bakan Selçuk, şu ifadelere yer verdi;

"Bazı ihtiyaçları da dikkate alıyoruz elbette bunlardan biri de tablet ihtiyacı. Çocuklarımızın ana mecrası elbette EBA TV. İhtiyaç duyulan tüm müfredatı karşılıyor. Eğer kaçırırlarsa elbette tekrarını izleyebilirler. Ve bu tabletlerin dağıtımıyla ilgili kriterler doğrultusunda tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor ve peyderpey devam edecek.

13 bine yakın EBA destek merkezini hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte her türlü sağlık kuralına uyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Salgının seyrini dikkate alıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Bakanlık, 12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başladı. 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıf öğrencileri için de tıpkı ilkokul 1. sınıf öğrencilerinde olduğu gibi yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği "hibrit eğitim modeli" planlaması yaptı. 

Bu kapsamda bazı dersler yüz yüze işlenecek, bazı dersler de TRT EBA kanalları, dijital eğitim platformu EBA ve canlı dersler kanalıyla yürütülecek. 

Bakanlık tarafından uzaktan eğitim sürecinde bilgisayar ve internet erişimi konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için hayata geçirilen EBA Destek Merkezlerinin sayısı Türkiye genelinde 12 bin 238'e ulaştı, önümüzdeki süreçte sayı daha da arttırılacak. 

Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için hazırlanan dağıtım stratejisiyle hareket edilecek ve gelecek haftadan itibaren öğrencilere tablet bilgisayarlar teslim edilmeye başlanacak. 

Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. 

Cihazların dağıtım süreci, il milli eğitim müdürlüklerince koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Ayrıca yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle hareket edilecek. 

Tabletlerde öğrencilerin EBA ve canlı dersler için kullanacakları internetin, Bakanlık tarafından temin edilmesi hazırlıkları da sürüyor. 

 

Yayınlanan: Gündem, Eğitim
Bunu beğenen ilk kişi ol.