tarafından - Aralık 15, 2020
320 görüntüleme

Son Dakika Haberi: Kabine Toplantısı’nın ardından okullarda yüz yüze eğitim kararı çıktı mı? Okullar ne zaman açılacak, tarih belli mi?

Kabine toplantısının ardından okullar ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim başlayacak mı gibi sorular yeniden gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine sonrası yapılacak açıklamada, okulların açılacağı tarih ile ilgili bir karar çıkıp çıkmayacağı araştırılıyor. Peki, Kabine Toplantısının gündeminde neler var ve okullar ne zaman açılacak? İşte, masadaki gündem maddeleri ve okulların ne zaman açılacağı ile ilgili yapılan son açıklama...

Kabine toplantısı sonrası alınan kararlar açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı kabinesi gündeminde, corona virüs salgınına karşı uygulanan tedbirler, yakın gelecekte uygulanabilecek olası önlemler vardı. Son resmi açıklama, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan gelmiş ve Selçuk, uzaktan eğitimin 4 Ocak tarihine kadar devam edeceğini duyurmuştu. Peki, okullar ne zaman açılacak ve okulların açılış tarihi kabine toplantısı gündeminde mi? İşte, bugünkü toplantıya ilişkin tüm merak edilenler...

BAKAN SELÇUK'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI! OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milyonlarca kişinin beklediği Kabine Toplantısının ana gündem konuları arasında yüz yüze eğitim olduğu ifade edilmişti. İşte son dakika ayrıntıları...

OKULLAR 4 OCAK PAZARTESİ AÇILACAK MI?

Okulların Ocak ayının ilk Pazartesi günü açılması bekleniyor. 4 Ocak'a kadar yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim yapılmasına karar verilmişti. Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısında okulların ne zaman açılacağına ilişkin yeni kararların alınması bekleniyordu.

Bakanlar Kurulu toplantısıında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ve devam eden uzaktan eğitim süreciyle ilgili önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasını kabine üyelerine aktardı.

Toplantı sonrası, ilkokul, lise ve ortaokulların açılış tarihi ile ilgili yeni bir açıklama yapılmadı. Ancak anasınıfları ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulların, yarından itibaren yüz yüze eğitime geçeceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan karar gereği, ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulları, Covid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yarından itibaren yüz yüze eğitime geçecektir"

Sağlık Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye kararının esas teşkil ettiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Ocak ayına kadar uzaktan eğitim EBA sürecinin devam edeceğini hatırlatan Selçuk "Tüm bu konular salgını seyrine göre değerlendirilecek ve yeni dönemin yol haritası ayrıca duyurulacaktır. Bizim için esas olanın yüz yüze eğitim olduğunu belirtmeliyim. Bu nedenle yüz yüze eğitime geçilmesi, okullarımızın yeniden açılması için şartların olgunlaşmasını bekliyoruz" dedi.

YILBAŞINDA 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI GELECEK Mİ?

Bakanlar Kurulu'nun yoğun mesaisi içerisinde bir diğer önemli başlık ise, Perşembe günü başlayacak olan yılbaşı tatilinin hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile birleştirilip birleştirilmeyeceği olacak. Bu kapsamda "Yılbaşında 4 günlük yasak olacak mı?" sorusu da en yetkili ağızdan cevabını bulmuş olacak.

Kabine toplantısı kapsamında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu açıklamasında şu ifadeler yer almıştı: "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle Cumhurbaşkanlığı kabine toplantımızın ardından açıklamış olacağız"

Bu eksende, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan yapılması planlanan düzenlemeyle ilgili bir sunum yapacak. kabine toplantısının kararları içerisinde kira düzenlemesine ilişkin nasıl bir adım atılacağı merakla bekleniyor.

 

Yayınlanan: Eğitim, Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.