Atma-Dönüştür
tarafından - Ocak 5, 2021
344 görüntüleme

Geri dönüşüm konusu son zamanlarda hızla yükselen, her geçen gün daha fazla ilgi gören bir konu haline geldi. Yeşil enerji dediğimiz doğal kaynakların yani güneşin, rüzgarın gücünün kullanılarak üretildiği enerji kaynakları ile de geri dönüşüm yani tüketimi durdurma operasyonları yapılıyor. Biz bu yazımızda eski eşyaların geri dönüşümü nasıl yapılır konusunda bahsederek aslında asıl konuya evlerden girmek gerektiğini anlatacağız.

Evlerimizde çöplerimizi geri dönüşüm için uygun şekilde ayırırsak, kağıtlar için bir geri dönüşüm kutusu oluşturur kağıtları çöpe atmak yerşne buna atarsak, pilleri metalleri plastikleri ayırırsak çocuklarımıza da güzel örnek olmuş oluruz. Bu konu alışkanlık konusudur, bir çok diğer konu gibi. Bizim ülkemizde de camın, plastiğin, kağıdın normal çöpe atılmaması gereken dönüştürebilir ve yeniden kullanılabilir bir malzeme olduğunu öğrenemek, öğretmek lazım.

Atık camlar, plastikler ve kağıtlar geri dönüşüm fabrikalarına gider ve orada dönüştürülür. Peki evlerimizdeki eski eşyaların geri dönüşümü nasıl yapılır, bunun için profesyonellerden yardım almak gerekir mi yoksa kendimiz yalnız yapabilir miyiz? Eski eşyaları nasıl bir geri dönüşüme sokmak istediğinize bağlı olarak bu sorunun cevabı değişir. Yani eğer koltuklarınızın kılıflarını değiştirmek, onları kesip daha küçük koltuklar yapmak veya parçalar ekleyerek daha büyük koltuklar yapmak, başlıklar eklemek istiyorsanız o zaman yardım gerekebilir. Eğer sadece var olan hazır halini kolayca değiştirmek istiyorsanız o zaman başka yardıma gerek yok.

Mesala diyelim ki eski bir masanız var, üst kısmı kabardı veya rengi attı.bacak kısımları ise gayet sağlam ve sağlıklı bir şekilde duruyor. O zaman bu masanın ayaklarını çivilerini sökerek ayırabilirsiniz. Bu masanın ayakları ve başka bir masa ya da sandalye ya da mobilyanın düz zeminini kullanarak ortaya yepyeni bir mobilya çıkarabilirsiniz. Sandalyelerin kendisi eskir ancak minder kısımları genelde yeni kalır. Bu minder kısımlarının yüzlerini değiştirerek onları farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Ranza parçalarını, eski telefonları, sökülmüş fayansları zeminlerde kullanabilirsiniz. Kot pantolonlardan çantalar  da yapabilirsiniz. Yani eski eşyaların geri dönüşümü nasıl yapılır sorusunun cevabı sizin hangi mobilyayı kullanacağınıza bağlı olarak değişir.

Yayınlanan: Aile & Ev, Üretkenlik
Bunu beğenen ilk kişi ol.