Atma-Dönüştür
tarafından - Ocak 5, 2021
261 görüntüleme

Günümüzde çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm algısı mobilyalar için de oldukça yaygınlaşmıştır. Hem ekonomisini düşünenler hem de yaratıcı fikirlerini uygulamak isteyenler eski mobilyalarının yerine yenisini almaktansa eski mobilyaları tekrar tasarlayıp yenilemeyi tercih ediyorlar. Neredeyse her ev eşyanızı tekrar yenileyerek kullanabileceğiniz gibi, pek çok firma eski ev eşyasını alarak yerine yenisini daha uygun fiyata verebiliyor.

 


Döşemeleri eskimiş koltuğunuzun iskeletini alarak farklı formlara dönüştürüp yeni bir döşeme ile kullanabileceğiniz gibi, eski ahşap mobilyalarınızı zımparalayıp boyayarak da modern bir çizgide tekrar yeni mobilya almış gibi kullanabilirsiniz. 

Ya da eski ahşap merdiveninizi bir kitaplığa dönüştürebilir, yıpranmış tencerelerinizi saksı olarak kullanabilirsiniz. Eski veya kullanmadığınız kumaşlardan koltuklarınız için farklı formlarda kırlentler yapabilirsiniz.

Kara tahtalar ev dekorasyonunda hem çok şık duran aksesuarlar hem kullanım yönünden oldukça ihtiyaca yönelik ev eşyalarıdır. Kara tahtaları oturma odasında, mutfakta ya da çalışma odasında kullanabilirsiniz. Çocuklarınız varsa çocuk odasında da kullanarak, çocuklarınızın duvarları boyamasını da engellemiş olursunuz. 

Ev marketlerinden kara tahtayı kolayca temin edebileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz.  Kara tahtanız için bir su kontrası, kara tahta boyası, matkap ve tebeşir yapım için gerekli malzemelerdir.  Yapım esnasında su kontrasını yerleştireceğiniz alanı belirleyin. Bantlar ile destekleyerek boyanın etrafı kirletmesini engelleyebilirsiniz. Kara tahta boyası, oldukça kolay boyanabilen bir boyadır. Hemen kuruma özelliğine de sahiptir. Sonrasında matkap ve vidalar ile kara tahtanızı belirlediğiniz alana asabilirsiniz.

 

 

 

 

Yayınlanan: Aile & Ev, Üretkenlik
Bunu beğenen ilk kişi ol.