Hobi Evim
tarafından - Ocak 13, 2021
354 görüntüleme

Pembe Çiçekli Saç Bandı Yapımı

Sizler için çok kolay bir çiçekli saç bandı tarifi ile geldik. En fazla 20 dakika içerisinde yapıp hemen kullanmaya başlayabileceğiz bu model çok kolay ve güzel.

Haydi başlayalım!

Malzemeler

  • Kartopu Baby One Pembe El Örgü İpi
  • 2 mm tığ

Yapılışı

1- Öncelikle yaprağı yapıyoruz, bunun için 9 zincir çekiyoruz. 2 zincir atlayıp üçüncü zincire ve yanındakine birer tane ikili trabzan yapıyoruz. Daha sonra gelen iki zincir içerisine de birer tane çakma trabzan yapıyoruz. Son zincir içerisine sık iğne yapılarak zincirin diğer tarafı da örüyoruz.

2- Saç bandını takacak kişinin başının çevresinin ölçüsüne göre istediğimiz uzunlukta zincir çekerek başlıyoruz. Biz 110 zincir ile başladık.

3- 2 zincir atlayıp üçüncü zincir içerisine 7 tane ikili trabzan yapıyoruz ve 2 zincir atlayıp üçüncü zincir içerisine kaydırma yöntemi (cc) ile birleştiriyoruz. Sıra sonunda 30 zincir kalana kadar bu şekilde yarım daireler oluşturuyoruz.

4- Zincirin diğer tarafını da aynı şekilde örüyoruz. Tüm daireler tamamlandıktan sonra 39 zincir çekiyoruz.

5- 9. zincir üzerine en başta yaptığımız gibi yaprak yaparak tacımızı tamamlıyoruz. İstediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz.

Çiçek

1- Pembe ip ile sihirli halka içerisine 3 zincir çekiyoruz. 3 tane üçlü trabzan yapıyoruz. 3 zincir çekerek ilmek kaydırma yapıyoruz. (Çiçeğin ilk yaprağı) Bunun gibi toplamda 5 yaprak yaparak halkayı kapatıyoruz.

2- Beyaz ip ile sihirli halka içerisine 2 zincir çekiyoruz. 2 tane ikili trabzan yapıyoruz. 2 zincir çekerek ilmek kaydırma yapıyoruz. Bu şekilde 5 yaprak yaparak halkayı kapatıyoruz.

3- Beyaz çiçek üstte kalacak şekilde tacın ortasına üst üste koyup dikiyoruz.

Saç bandımız hazır! Ellerinize sağlık.

Yayınlanan: Aile & Ev, Üretkenlik
Bunu beğenen ilk kişi ol.