tarafından - Ekim 15, 2019
634 görüntüleme

Günümüzde tüm akıllı telefonlar için devamlı yeni çıkan modellerin tanıtıldığını ve bu merkezde devamlı yeni nesil akıllı telefonlar karşımıza çıkmaktadır. Ne kadar olsa da yenilemiş modeller ile beraber çok daha geliştirilmiş özellikler görülse de, çeşitli sorunlar yine de oluşmaktadır.

En son üretilen akıllı telefon modellerinde dahi karşımıza çıkarak değişmeyen sorunlardan birisi olan cep telefonunun kendi kendine kapanıp açılıyor olmasıdır. Akıllı telefonunuzun bu farklı döngüye girmesine sebep olan sorunun tam anlamda ne olduğunu ve bu sorunun nasıl çözüm bulacağına birlikte yakından bakalım.

Telefon Neden Kendi Kendine Açılıp Kapanır?

Akıllı telefonların kendi kendine kapanıp açılması problemini yaşayan tüm kullanıcılar için çözüm önerilerinden önce bu sorunların neden kaynaklı olduğu konusunda detayları öğrenelim.

Böylece çözüm yolları, değişik nedenlerden dolayı değişiklik gösterdiğinden ve bu sebeplere göre yapılması gereken düzenlemelerden bahsedeceğiz. Bu sorunun sebepleri kısmında iki farklı türden sınıflama söz konusudur. Akıllı telefonlarda olan yazılımlarında yaşanabilen sorunlar veya donanımlarında bulunan problemler bu çeşitli hatayı anlamanıza neden olacaktır.

Çoğu vakit bu tarz hata çeşitli bir döngü olarak ön plana çıktığını görebiliriz. Bu durum bir nevi döngü problemi olarak adlandırılabilen problem donanımsal ise bu sorunun nedenlerini muhakkak öğrenilmesi gerekiyor. Donanımsal ve yazılımsal problemlerin sınıflandırarak nedenlerini belirtelim.

Yazılımsal Problemlerden Dolayı Oluşan Hatalar Neler?

Akıllı telefonunuz kendi kendine kapanıp açılıyorsa, devamlı bu tip hatayı yaşıyorsanız eğer bu durumda ilk bakılması gereken yol yazılım problemi olacaktır. İlk olarak yazılım kısmını kontrol ettikten sonra bu kısımda bulunan herhangi çeşit bir arıza olup olmadığını bilmeniz gerekir.

Genel olarak Android işletim sistemi olan akıllı telefonlarda bu yazılım probleminin sık sık yaşandığı herkes tarafından bilinir. Bu işletim sisteminin güncelleme anında yaşanan bir problem ve akıllı telefonun kapanması durumu gibi bu tarz sorunlar akıllı telefonunuzun bu şekilde bir kısır döngü içerisine girmesine sebep oluyor.

Yazılımsal Problemlerin Çözümleri Nelerdir?

Cihazlar da yaşanan bu sorunların çözümü için yazılım kısmında yeniden bir sıfırlama yapılması en iyi yol olabilir. Böylece bunun için cihazınızı açmanız gerekmektedir. Eğer cihazınız tekrar edercesine sürekli ve yeniden kendisini başlatmaya devam ederse, bu olayda telefonunuzu güvenli mod üzerinden tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

Bu durumdan sonra yapılması gereken şunlardır;

  • Sıfırlama işleminin gerçekleştirilmesiyle akıllı telefonda bulunan yazılımı fabrika ayarına geri çevirebilirsiniz.
  • Cihazı fabrika ayarına geri çevirdiğiniz vakit telefonun kendi kendine kapanıp açılması probleminin tam anlamıyla çözülmüş olması gerekir.
  • Tabii ki bu sorun telefonun yazılımsal nedeninden dolayı oluşuyorsa bu durumda çözüm elde edilecektir.
  • Bu sorun eğer yazılımsal nedenden kaynaklı değilse, bu durum tekrarlanarak döngüsüne devam edecektir. Bu durumda cihazı sıfırlama işlemi de tam olarak yapılamayabilir.

Telefonun sorunu donanımsal nedenlerden olduğu anlaşıldıysa yapılması gereken kontrolleri ve işlemleri kontrol edelim.

Donanımsal Problemlerden Oluşan Hatalar Neler?

Cihaz sorunu yazılımsal olmadığı anlaşıldığında donanım kısmının kontrol edilmesi gerekir. Burada sıklıkla karşı karşıya kalınan problem batarya sıkıntısıdır. Bazı akıllı telefonların hızlı bir şekilde çalışması sebebi ile bataryalar daha çabuk yıpranma görmektedir. Bu durum telefonun kullanımını da etkileyerek bu denli problemleri üretiyor.

Eğer akıllı telefonlarınızın içerisinde bulunan bataryada bir problem varsa, bu tarz oluşacak bir döngü hatası ile yeniden kapanıp açılma problemi yaşanabilir. Genel anlamda cihaz kimyasal yaşlanmaya uğramış ve ömrü bitmiş olan pillerde bu çeşitli problemler yaşanmaktadır. Bu durum böyle bir sorun yaşandığı zaman ilk yapılması gereken pilleri kontrol etmenizdir.

Pil Kontrolü Nasıl Yapılır?

Pil kontrolünde yapılması gereken önemli noktalar şunlardır;

  • Pil hasarlı olduğu zaman şişme yapar veya hızlı şekilde anlık şarj değişikliği oluşur.
  • Şarj %60 gibi seviyelerden aniden %20 gibi seviyelere düşer. Bu durumda batarya da bir sorun olduğu görülür.
  • Böyle bir problem de bataryanın değiştirilmesi gerekir.

Bu işlemlerden sonra telefon hatasının devam edip etmediğini kontrol edin.

Anakart Sorunu Nedir?

Eğer herhangi bir batarya problemi bulunmuyorsa veya bataryanın değişmesine rağmen yine bu problem devam ediyorsa başka bir donanım probleminin var olduğu belli olmaktadır. Bu durumda sıkça karşılaşılan problem anakart ile oluşan hatalardır. Cihazın anakartında başlamış olan bir problem aniden kapanıp açılma döngüsünü tetiklemiş olur.

Anakart Değişiminde Yapılması Gerekenler

Genel olarak cihaz üreticileri bu gibi durumlarda telefonun garanti süresi devam ettiğinde ücretsiz bir şekilde onarım yapılmaktadır. Bu yüzden resmi servislere gitmek gerekir. Resmi servisleri kısmı kesinlikle önemli olduğundan vurgulayalım.

Cihazda anakart değiştirmek için kesinlikle güvenilir olan adreslere başvurulması gerekir. Hem kendi güvenliğiniz hem de problemsiz bir tamir için bu husus oldukça önemlidir. Genel anlamda bu tür sorunların dışında görülecek çok farklı bir sıkıntı olmamaktadır. Eğer sadece donanımdan dolay bir problem yaşanıyorsa, teknik servis daha doğru bir çözüm yolu olacaktır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.