tarafından - Ekim 15, 2019
1,032 görüntüleme

Android işletim sistemlerinin gelişmesiyle, Android telefonlardan veya tabletlerden yapılabilen işlem seçenekleri de artmaktadır. Android cihazlarınızla yazıcınıza çıktı göndermek ve çıktı alabilmek artık mümkün bir hale gelmiştir. Google tarafından tasarlanan Google Cloud Print uygulaması, kullanabileceğiniz yazdırma seçeneklerinden yalnızca bir tanesidir.

Android Cihazlardan Belge Yazdırma İşlemi

Android sistemlerinin gelişmesiyle birlikte artık onlarca işlemi Android telefonlardan veya tabletlerden yapabilir hale geldik. Cihazların sunduğu entegre işlevlerin yanı sıra, ek uygulamalar veya programlarla birçok işlem yapmak mümkündür. Google tarafından geliştirilen ve Google Cloud Print adını alan uygulama, yazıcınıza Android işletim sistemi kullanan cihazlardan yazdırma komutu göndermenizi sağlıyor.

Google Cloud print uygulaması, kablosuz ağ üzerinden veya USB kablolu bağlantısıyla yazdırma seçenekleri sunan birçok yazıcıda kullanılabiliyor. Yazdırma komutunu Android işletim sistemi kullanan telefon veya tabletinizden verdikten sonra, yazıcınız çıktınızı hemen basabiliyor. Böylelikle cihazınızda yer alan dokümanları bilgisayarınıza aktarmadan, hızlı bir şekilde basabiliyorsunuz.

Yazıcıyı Google Cloud Print’e Ekleme

Yazıcınızı Google Cloud Print’e ekleme adımlarını inceleyecek olursak;

  • Bilgisayarınızda Google Chrome tarayıcını açın.
  • Tarayıcı sayfasının sağ üst köşesinde bulun üç nokta (⋮) işaretine tıklayın.
  • Açılan menüden ‘Ayarlar’ seçeneğine tıklayın.
  • Yeni sekmede açılan ayarlar sayfasında ‘Gelişmiş Ayarları Göster…’ seçeneğine tıklayın.
  • Seçenekler arasında Google Cloud Print seçeneğini bulana kadar ilerleyin ve ‘Yönet’ tuşuna tıklayın.
  • Açılacak olan sayfada ‘Yazıcı Ekle’ butonuna basın.
  • Google Cloud Print hizmetine eklemek istediğiniz yazıcıları açılan listeden seçin.
  • Eklemek istediğiniz yazıcıları seçtikten sonra ‘Yazıcı Ekle’ butonuna basın.

Yazıcınız bu adımları eksiksiz olarak takip ettikten sonra Google Cloud Print hizmetine eklenecektir. Bundan sonra ise Android cihazınıza Google Cloud Print hizmetini kurmalısınız.

Google Cloud Print Uygulamasını Nasıl Edinirsiniz?

Google Cloud Print uygulamasını Android cihazınıza eklemek oldukça kolaydır. Cihazınızda Google Play Store’u ziyaret ederek arama kutucuğuna ‘Cloud Print’ sözcüklerini yazın. Çıkan uygulamalar arasında Google Inc. Tarafından üretildiği belirtilen uygulamaya tıklayın. Uygulama ücretsizdir ve ‘Yükle’ butonuyla hemen uygulamanın cihazınıza kurulumunu gerçekleştirme şansınız vardır. Yükleme işleminin tamamlanmasının ardından uygulama ikonunu menü içeriğinizde görebileceksiniz.

Google Cloud Print uygulamasını Android cihazınızda kullanabilmeniz için, cihazınızda kullandığınız Google hesabıyla bilgisayarınızda oturum açmalısınız. Oturum açmanızın ardından, bilgisayarınızın tarayıcısına daha önce eklediğiniz yazıcınızı Android cihazınızda görüntüleyebilirsiniz.

Yerel Bir Dosya Android Cihazlardan Nasıl Yazdırılır?

Android cihazınızdaki yerel bir dosyanın çıktısını almak oldukça kolaydır.

Bunun için takip etmeniz gereken adımlar ise;

  • Android cihazınızda yazdırmak istediğiniz yerel dosyayı açın. Yerel dosyalar arasında yer alan hemen hemen her dokümanı yazdırabilirsiniz.
  • Açtığınız dosyanın sağ üst kısmında yer alan üç nokta (⋮) işaretine tıklayın.
  • Açılan menü seçenekleri arasından ‘Yazdır’ seçeneğini bulun ve bu seçeneğe tıklayın.
  • Android cihazınızın ekranında bulunan aşağı yönlü ok simgesine tıklayın.
  • Açılan listeden yazıcınızı seçin.
  • İşleme onay verdikten sonra ekranda beliren yazıcı simgesine tıklayın.

Bu adımlardan sonra Andorid cihazınızdaki yerel dosyanız yazıcınız tarafından yazdırma sırasına alınacaktır.

Android Cihazlardan İnternetteki Dosyaları Yazdırma

Android cihazınızla internette bulunan bir sayfayı veya dosyayı kolaylıkla yazdırma seçeneğiniz vardır.

Bunun için izleyeceğiniz adımları incelersek;

  • Android cihazınızda tarayıcınızı çalıştırın.
  • Tarayıcınızda yazdırmak istediğiniz web sayfasını açın ve tarayıcının sağ üst kısmında yer alan üç nokta (⋮) işaretine tıklayın.
  • Açılan menüden ‘Sayfayı Yazdır’ seçeneğini bularak tıklayın.
  • Android cihazınızın ekranında bulunan aşağı yönlü ok simgesine tıklayın.
  • Listeden yazıcınızı seçin.
  • İşlem onayının ardından gelen yazıcı simgesine dokunun.

Bu işlemlerin ardından internette bulunan sayfaları Android cihazınız aracılığıyla yazdırabilirsiniz.

Google Cloud Print Uyumlu Cihazlar

Birçok modern yazıcı, Google Cloud Print uygulaması ile uyumlu olarak çalışmaktadır. Ancak bazı istisnalar bulunduğundan, Google tarafından bu uygulama ile uyumlu olarak çalışan yazıcıların listesi oluşturulmuştur. Bu yazıcıları, Google hizmetleri sayfasında yer alan ‘Cloud Printers’ başlığı altında görüntüleyebilirsiniz. Bu listelerde klasik yazıcılar ve bulut özellikli yazıcılara ilişkin uyumluluk listeleri yer almaktadır.

Klasik yazıcıların kurulumları, Wi-Fi bağlantısıyla gerçekleştirilebilmektedir. Bulut özellikli yazıcıların ise Google ürünleriyle tam uyumlu çalışma imkanları vardır. Epson, LG, Lexmark, Olivetti, Brother, Kyocera, HP, Pantum, Dell, Canon, Toshiba, Xerox ve Samsung gibi markaların birçok yazıcısı bulut özellikli yazıcılar sınıfındadır. Google hizmetleri sayfasındaki ‘Bulut Özellikli Yazıcılar’ seçeneğiyle listelenen marka ve modelleri inceleyebilirsiniz. Bu listede yazıcınızın marka ve modeli yer alıyorsa, yazıcınız bulut özelliklidir.

Android Cihazlarda Kullanılabilecek En İyi Yazıcı Uygulamaları

Android cihazlarda kullanılabilecek birçok yazıcı uygulaması vardır. Ancak birçok kullanıcı tarafından test edilen en iyi uygulamanın Google Cloud Print olduğu görülmektedir. Doküman, e-posta, web sayfası, resim ve daha birçok belgeyi yazdırmanıza bu uygulama imkan tanımaktadır.

Alternatif bir Android yazıcı uygulaması arıyorsanız, HP marka yazıcılarla birlikte kullanılabilen yazdırıcı aracını tercih edebilirsiniz. Ancak yazıcınız HP marka değilse, yazıcınızın markasına uygun bir uygulama tercih etmeniz yerinde olacaktır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.