tarafından - Eylül 4, 2019
74 görüntüleme

Teknoloji ve yapay zekâ haberlerini çok sık duymaya başladık. Bu kez yapay zekâ, bir dolandırıcılık haberine konu oldu. Almanya merkezli bir teknoloji şirketi çalışanları, yapay zekâ üzerinde yaptıkları çalışmayı farklı bir amaç için kullandılar. Şirket çalışanları geliştirdikleri yapay zekâ ile şirket CEO'sunun sesini taklit ettiler. Şirket çalışanları bu yolla 222 bin Euro'luk bir dolandırıcılığa imza attılar. Şirket çalışanlarının şu an nerede oldukları bilinmiyor.

Yapay Zekâ İle CEO'nun Sesini Taklit Ettiler

Yapay zekâ tabanlı ses sistemleri geliştiren bir Alman şirketi, ilgi çekici bir dolandırıcılık olayıyla gündeme geldi. Alman teknoloji şirketinin çalışanları geliştirdikleri yapay zekâ ile CEO'larının sesini taklit etti.

Dolandırıcılar, Alman şirketin CEO'sunun sesini taklit ederek, şirketin İngiltere'deki iştirakinin başında bulunan CEO'yu aradılar. İngiliz CEO, telefonda patronla konuştuğunu zannederken esasında yapay zekâ ile görüşüyordu. İngiliz CEO, hiyerarşik olarak kendisinden üstün olan Alman CEO'nun istediğini yaptı ve 222 bin Euro'luk para çıkışını yaptı. Dolandırıcılar dikkat çekmek istemiyordu. Bu yüzden, İngiliz CEO'nun para transferini Macaristan merkezli bir tedarikçi üzerinden yapmasını istediler. Dolandırıcılar, Alman CEO ağzından paranın iade edileceği konusunda söz verdiler.

2019 yılının Mart ayında yaşanan olayda, Macaristan'a giden paranın, Meksika'ya transfer edildiği öğrenildi. Bununla beraber, dolandırıcılık olayına kimlerin katıldığı tespit edilemedi. Olay üzerindeki araştırma devam ediyor.

Öte yandan, Alman teknoloji şirketinin partneri olan enerji şirketi, dolandırıcılara kaptırdığı 222 bin Euro'yu sigorta firmasından telafi etti. Şirketin sigorta firması, yaşanan bu kaybı, siber suç kapsamında değerlendirdi.

Enerji şirketinin 222 bin Euro tutarındaki kaybı telafi edildi. Ancak olay üzerindeki sis perdesi hala aralanamadı. Alman şirketinden kimlerin olaya karıştığı, aradan 6 aya rağmen gizemini korumaya devam ediyor.

Alman şirketi, yapay zekâ tabanlı ses sistemleri geliştiren bir şirket. Bu şirketin çalışanları, geliştirdikleri yapay zekâyı adeta kendi CEO'ları üzerinde test ettiler. Yapay zekâ vasıtasıyla, İngiliz CEO'yu kandırmayı başarıp, 222 bin Euro'yu aldıklarına göre, kendilerini bu konuda başarılı sayabilirler. Olayın bundan sonra, akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.