tarafından - Mart 5, 2020
144 görüntüleme

Google son yaptığı güncelleme ile Android uygulamalarda bulun Google Fotoğraflar arayüzünü güncelleyerek daha kolay kullanılabilir hale gelmesini sağladı. Yapılan arayüz güncellemesi tasarım olarak ciddi bir değişiklik yaratmasa da işlevsellik açısından önemli kolaylıklar sağlıyor. Android kullanıcıları cihazlarında bulunan fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasını kullanarak her yerden fotoğraflarını görebiliyordu.

Google Fotoğraflar uygulaması arayüzü güncellemesi ile uygulama daha işlevsel hale gelmiş oldu. Google tarafından yapılan güncellemede ilk dikkati çeken husus uygulamada üst ekranda ye alan “arama çubuğu ve menü butonunun” kaldırılması oldu. Yakın zamanda Google Harita uygulamasında da bir güncelleme yaparak haritalarda bulunan menü butonunu ortadan kaldırmıştı. Menü butonunun kaldırılması Google’ın yeni tasarımlarında menü butonlarının olmayacağı anlamına mı geldiği sorusunu akıllara getirdi.

Google Fotoğraflar’daki Değişiklikler

Google Fotoğraflar’da ilk dikkati çeken değişiklik arama çubuğu ve menü butonunun kaldırılması oldu. Bunun yerine uygulamanın altında bir arama ikonu eklenerek daha kullanışlı hale getirilmiş durumda. Güncelleme öncesinde altta bulunan seçenek sayısı 4 iken arama ikonu ile bu sayı 5’e yükseldi.

Google Fotoğraflar uygulamasına yapılan güncelleme sonrasında ana ekrana “Anılar” adı altında bir özellik daha eklendi. Anılar görünüm olarak İnstegram’da bulunan Hikayeler gibi özellikleri taşıyor. Anılar üzerinde daha önceden yüklenmiş olan fotoğraflar yer alıyor. Anılar sekmesi açıldığında altında en yeni fotoğrafların en üstte bulunduğu ve eskiye doğru sıralan fotoğraflar yer alıyor.

Bunu beğenen ilk kişi ol.