tarafından - Eylül 24, 2019
110 görüntüleme

Son zamanlarda İnternet Explorer yaşattığı sorunlarla gündemi meşgul ediyor. Daha önce ortaya çıkan sorunlara henüz çözüm bulunamamışken internet tarayıcısında yeni bir sorun olduğu ortaya çıktı.

Microsoft Açıklama Yaptı

İnternet Explorer geliştirici firması olan Microsoft bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada tarayıcıda bir güvenlik sorunun tespit edildiği açıklandı. Bu açığını Windows 7, Windonws 8 ve Windows 10 gibi işletim sistemlerinde kullanılan internet tarayıcısında görüldüğü bildirildi. Bu güvenlik sorunu sayesinde kötü niyetli kişilerin bilgisayara sızarak bilgisayardaki tüm bilgileri ele geçirebileceği belirtildi. Ayrıca bu sayede bilgisayarı kontrol altına bile alabileceği açıklandı.

Eski İşletim Sistemleri Daha Az Etkileniyor

Microsoft tarafından yapılan açıklamada bazı işletim sistemlerinin bu tehlikeden daha az etkileneceğini de belirtti. Güvenlik açığından daha az etkilenen işletim sistemleri Windows Server 2012, Windows Server 2008 ve Windows Server 2019 gibi işletim sistemi sürümleridir.

Çözüm Bulunamadı

Ciddi bir soruna neden olan İnternet Explorer sorunun henüz çözümü bulunmuş değil. Üstelik ne zaman çözüleceğine dair de bir açıklama yapılmış bulunmuyor. Microsoft bu sorun için şimdilik JavaScript erişiminde kısıtlamaya gidilmesini önererek geçici çözümler önermeyi tercih ediyor. Çözüm bulunana kadar en iyi çözüm internet tarayıcısını değiştirerek güvenlik açığı sorunun ortadan kaldırılması oluyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.