tarafından - Ekim 2, 2019
149 görüntüleme

2019 yılının en popüler 5 adet sosyal medya uygulaması seçildi. İnternet dünyasında çok sayıda sosyal medya platformu hizmet sunmasına rağmen özellikle bunlar arasında kaliteli hizmetleri sayesinde 5 sosyal medya sitesi 2019 yılının en gözde sosyal paylaşım sitesi oldu. Yüzlerce sosyal medya uygulaması bulunmasına rağmen bunlardan pekçoğunun kullanıcıların tüm beklentilerine hitap edemediği biliniyor. Bu nedenle kullanıcıların büyük bir kısmı tarafından en popüler sosyal medya uygulamalarına yönelim söz konusudur.

1- Facebook

İnternet dünyasının en bilindik sosyal medya platformu olan Facebook özellikle son dönemlerde yayılan birçok haberlere rağmen yaklaşık 2 milyar kullanıcı kitlesi ile dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya siteleri arasında bulunuyor. 4 Şubat 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından hizmete sunulan Facebook sosyal medya uygulaması özellikle Harvard Üniversitesi öğrencileri için kuruldu.

Fakat uygulamanın gün geçtikçe popülerlik kazanması ile birlikte kurucusu tarafından geliştirilerek bugünkü konuma getirildi. Genel merkezinin Amerika Birleşik Devletleri Kalifornia eyaletinde yer alan Facebook milyonlarca kullanıcıya sahip olması sayesinde dünya sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Görkemli tasarımı ve geniş hizmet katalogları ile tüm beklentilere hitap eden sosyal medya uygulaması bu sayede Türkiye üzerinden de ciddi anlamda ilgi görüyor. Ayrıca son dönemlerde kendine özgü bir kripto para birikim de sunması beklenen Facebook bu sayede kar marjını daha da yükseltmeyi hedefliyor.

Muhteşem özelliklere sahip olan Facebook ayrıca ücretsiz olarak sosyal paylaşım hizmetleri sunduğundan kullanıcılarından takdir mesajları da alıyor. Facebook'tan faydalanmak istediğinizde sisteme ücretsiz olarak kayıt olmanız yeterlidir.

2- Instagram

Resim ve eğlenceli kısa videolardan hoşlanmanız durumunda Instagram sosyal paylaşım sitesinden faydalanabilirsiniz. Facebook sosyal medya uygulamasına rakip olarak da gösterilen Instagram sosyal paylaşım sitesi günden güne yepyeni özelliklere imza atıyor. Renkli ve oldukça şık bir görünüme sahip olan uygulama bu sayede tüm kullanıcılarından beğeni kazanıyor.

Facebook kadar olmasa da dünya genelinde yaklaşık 1 milyar kullanıcı kitlesine ev sahipliği yapan Instagram üzerinden birbirinden eğlenceli binlerce resim, video ve paylaşımlara ulaşabilirsiniz. Instagram'dan yararlanmak istediğinizde sisteme ücretsiz olarak üye olmanız gerekiyor.

3- Twitter

Özellikle son birkaç yıl içerisinde adını sıkça duyuran başarılı sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter kurulduğu dönemlerde kullanıcılarına sadece 140 karakter yazabilme kuralı getiren sistem kullanıcıların yoğun itirazı sonucunda bu kararı değiştirerek 280 karakter yazabilme kuralı getirdi. Twitter sosyal paylaşım sitesinin tek negatif yönü ise, diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi sahte hesapların açılmasıdır. Dünya genelinde son dakika haber bültenlerine, magazin ve spor güncel haberlerine erişmek istediğinizde Twitter sosyal medya uygulamasını tercih edebilirsiniz.

4- Linkedin

Türkiye çapında da yoğun olarak kullanılan Linkedin sosyal medya uygulaması özellikle profesyoneller tarafından tercih ediliyor. Kullanımı son derece kolay olan Linkedin sosyal medya sistemi bu sayede iş arayanlar ile iş verenlerin ortak olarak buluştuğu önemli sosyal medya sistesidir. Kendinize en uygun iş modeli bulmak veya aradığınız tam donanımlı elemana ulaşmak istediğinizde Linkedin sitesini tercih edebilirsiniz. Dünya genelinde güncel iş ilanlarına, profesyonel anlamda CV oluşturulmada tercih edilen Linkedin sosyal paylaşım uygulamasından bu sayede yüzbinlerce kullanıcı yararlanıyor.

5- Snapchat

Daha çok geniş yaş kuşakları tarafından tercih edilen Snapchat sosyal medya uygulaması sahip olduğu özellikleri sayesinde dünya genelinde gitgide yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Facebook sosyal medya uygulamasına benzer bir işleyişe sahip olan Snapchat üzerinden arkadaşlarınıza ulaşabilir, sistem üzerinden keyifli sohbetler yapabilirsiniz. Snapchat sosyal paylaşım sitesinden kendini imha eden hikayeleri okuyabilirsiniz. Bu keyifli sosyal medya sisteminden faydalanmak istediğinizde yapmanız gereken tek şey sisteme ücretsiz bir şekilde üye olmaktır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.