tarafından - Ekim 2, 2019
118 görüntüleme

Mesajlaşma programı denildiğinde en sık akla gelen uygulamalardan bir tanesi de Whatsapp olarak sayılabilir. Milyarlarca insanın mesajlaşmak, konuşmak veya görüntülü işlem yapmak için kullandıkları bu programın bu kadar fazla talep görmesi bir takım güncellemelerin de yaşanmasına neden olur. Güncellemelerin söz konusu olması halinde birbirinden farklı ihtiyaçların giderilmesi de başarılır. Sürekli güncellemeler ve birbirinden farklı özellikler sunan uygulama hakkında yeni bir haber daha ortaya atıldı. Yapılan uygulama değişikliği ile birlikte uygulamada artık kendi kendini imha edebilen mesajların yollanması mümkün oluyor. Mesaj silme derdi ile de uğraşmanın geride kalacağı bir durum olan bu özellik şimdiden üyeler tarafından merak edilmeye başlandı.

Diğer Uygulamalarda Olması

Telegram gibi uygulamaları kullananların da sıklıkla fark ettiği imha edilen mesajlar bilgi paylaşımlarında oldukça önemlidir. Paylaşmak istediğiniz bilgiyi yolladıktan hemen sonra belli bir süre sonunda mesaj gönderilen ekrandan yok olur. Bu durum gizli ve özel bilgi paylaşımında kullanıcılara kolaylık sağlar. Bunun için kullanıcılar tarafından oldukça sevilir. Şuan için uygulama tarafından yapılan resmi bir açıklama olmamasına karşılık gelişimi konusunda karar verildiği konuşuluyor. Verilen karara göre geliştirilmesi ve ardından da yayınlanması bekleniyor. Bu özellik kaybolan mesajlar şeklinde uygulamada ortaya çıkabilir. Diğer uygulamalarda benzer isimle ile anıldığından dolayı böyle bir beklenti olması da doğal olarak ortaya çıkıyor.

Kullanımı

Kurulumu güncelledikten hemen sonra kaybolan mesajlar şeklinde ortaya çıkan yeni bir sekme olması bekleniyor. Ardından konu ile alakalı ayarların gelmesi de gerekiyor. Çünkü mesajın ne kadar süre sonra kendini imha edeceğinin ayarlanması oldukça önemli detaylar arasında yer alıyor. Beklenen ayarlama yapıldıktan hemen sonra bireysel veya grup mesajlarında kullanımının gerçekleşmesi de bekleniyor. Kullanıcıların bireysel anlamda kendilerini daha güvende hissetmelerine neden olacak olan bu durum birçok uygulamadan sonra Whatsapp açısından da kullanılır hale geldiğinde olumlu yorumlar alacaktır. Çünkü uygulamaların çeşitli güvenlik sorunlarının bulunması sıklıkla gündemde olan bir olay olduğundan dolayı bu özelliğin gizlilik ve güven sağlamasının kolay olması da beklentiler arasına çoktan girdi.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.