tarafından - Mart 9, 2020
79 görüntüleme

Apple tarafından 2017’de çıkarılan İphone X’te yüzümüz üç boyutlu olarak taranabiliyor ve bu yolla telefonumuzu açabiliyorduk. FaceID adı verilen bu yeni teknoloji gerçek yüzle resmin ayrımını yapabiliyordu. Ancak bu sistemde gösterilen yüzünden üç boyutlu bir modele mi yoksa insana mı ait olduğu ayrımı yapılamıyordu. Şimdi üretilen yeni bir teknolojide ise bu sorun aşılmış durumda. Çalışmaları hali hazırda devam eden bir kamera teknolojisiyle artık kameralar insanların ciltlerinin canlı olup olmadığını anlayabilecek.

Her Nesneyi Tanıyabilen Kamera Sistemi

Önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni teknolojinin üreticisi ise Trinamix adlı şirket. Şirketin ürettiği yeni kamera sistemi gördüğü malzemenin türü hakkında bilgi alabilen bir özelliğe sahip.

Nokta projektörler ve kızılötesini kullanarak bunu başaran sistem aslında bu yıl tanıtılmış olacaktı. Ancak Corona virüs nedeniyle iptal edilmiş olan teknoloji fuarı nedeniyle bu mümkün olmadı.

Ancak şirketin CEO’su yaptığı kısa video açıklamasında yeni teknolojiyi az da olsa tanıttı. Bu tanıtımda yeni kamera prototipi kauçuktan yapılan bir maskeyi gerçek yüzden ayırabilmeyi başardı.

Çalışmalar Qualcomm Firmasıyla Yapılıyor

Firma yeni teknolojisinin entegre edilebilmesi için Qualcomm şirketiyle çalışıyor. Bu da bize gelecekte piyasaya çıkacak olan yeni akıllı telefonların bu özelliklerle satılacağını gösteriyor. Yani artık telefonlarımız daha güvenli olacak. Ayrıca bu kamera sisteminin ileride robot ve otomobillerde de kullanılması bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: teknoloji, faceid
Bunu beğenen ilk kişi ol.