tarafından - Eylül 2, 2019
191 görüntüleme

En son yapılan Windows 10 güncellemesi, şok etkisi yaratarak yüksek seviyede CPU kullanımına yol açıyor. Windows 10'a yapılan toplu ve son bir güncelleme bazı kullanıcılar için performans sorunlarının ortaya çıkmasına neden oldu.

Cpu Sorunu

KB4512941 toplu güncelleştirmesi ile piyasaya sunulan Windows 10 Build 18362.329'un yüksek seviyede CPU kullanım sıkıntılarına sebep olduğunu ifade etti. KB4512941, 30 Ağustos 2019'da isteğe dayalı bir güncelleme olarak yayınlanarak dikkat çekti.

Ünlü yazılım şirketi Microsoft, paylaştığı bir makalesinde yapılan güncellemenin Uzak Masaüstü, Windows Sandbox ve Windows 10'un diğer taraflarına etki eden sayısız sorunu göz önüne alacağını bildirdi. Popüler şirket, ayrıca Edge tarayıcısının genel olarak e-kitaplar için kullanılan ePUB dosya içeriklerini önümüzdeki birkaç ay içerisinde destekleyeceğini de açıklamış oldu.

Microsoft Beklediğini Alamadı

Ne yazık ki bu olumsuz durum Microsoft’un beklediği gibi olmadı. Beklediğini alamayan microsoftun bu durum karşısında nasıl hareket edeceği merakla bekleniyor. Windows Latest, çok sayıda kullanıcının güncellemeyi yükledikten sonraki aşamada yüksek CPU kullanım sorunları hakkında şikâyette bulunduğunu ifade ediyor. Görünüşe bakılırsa esas sorunun arama kısmında olduğu düşünülüyor.

Sanal Asistan

Sanal asistan olarak işlem yapan SearchUI.exeişleminin, KB4512941 güncellemesinin yüklenmesinden bu güne merkezi işlem birimi CPU'nun % 30-40'ını ve 150-200 MB'lık belleği kullandığı verisi alınıyor. Fakat bu kaynakların tamamen boşa harcandığı görülüyor. Görev çubuğu üzerinden açılan arama paneli yüklenme problemini her zaman yaşıyor.

Arama arayüzünün yeni sistem olan KB4512941 güncellemesi ile neden bir işlemci karşıtı olmaya karar verdiği şuan için netlik kazanmış değil fakat aşikâr olan durum şu ki Windows Insider Programına üye olan kullanıcılar, bu sıkıntıları Microsoft'a güncelleme halka açıklanmadan önce bildirmişlerdi.

Bu bildirimleri de geri bildirim merkezi aracılığıyla iletmişlerdi. Ancak iletilen bu raporların çok fazla dikkate alınmadığı bu sorunla beraber gündeme gelmiş oldu. Şimdi isteğe bağlı olarak güncellemeyi kuran kullanıcılar, CPU'larının önemli olan bölümlerini arama arayüzüne harcayabiliyor. Dikkat çeken diğer bir konu ise Windows 10 güncellemelerinin, son dönemlerde sorunları çözmekten ziyade daha çok sorun yaratması oluyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.