tarafından - Eylül 10, 2019
115 görüntüleme

Alibaba ve Aliexpress ülkemizde yoğun bir kitleye hitap ederek faaliyet sunuyor. Kurulışundan beridir, alışveriş sektörüne binlerce yenilik getiren bu mağazalar halen aktif olarak satış yapıyor. Yıllar önce Aliekspress ve Alibaba şirketlerini kurarak, Alibaba Grup Başkanı olan Jack Ma, görevi bıraktığını açıkladı. Bugün görevi bıraktığını açıklayan Jack Ma, başkanlık görevini bırakarak, emekliye ayrıldı.

Alibaba'nın Yeni Başkanı Kim Olacak?

Jack Ma'nın emekli oluşu üzerine Alibaba Group’un yeni başkanının kim olacağı merak konusu olurken, yeni başkanın Daniel Zhang olduğu öğrenildi. Alibaba Grup bünyesinde yıllardır başarılı çalışmalar yapan Jack Ma için veda partisi düzenleneceği de gelen haberler arasında bulunuyor.

Jack Ma'ya Anlamlı Veda

Jack Ma geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada 2019 yılında Şirketten emekli olarak ayrılacağını açıklamış ancak bu ayrılışını kademeli bir şekilde yapacağını söylemişti. Bu nedenle Şirket çalışanları için Jack Ma’nın görevden ayrılışı sürpriz olmadı. Bu nedenle şirket, Jack Ma için bir veda partisi organizasyonu yapmıştı. Veda partisinin Hangzhou Olimpiyat ve Spor Merkezi’nde düzenleneceği ve 80 bin kişiye hitap edeceği açıklandı.

Jack Ma Şimdi Ne Yapacak?

Jack Ma, şirketten emekli olmasına rağmen şirketle bağlantısının kopmayacağını belirtirken, 2020'de yapılacak olan genel kurul toplantısında yer alacağını da açıkladı. Ayrıca ömür boyu şirket üyeliği de devam edecek. Alibaba şirketinden emekli olarak veda eden Jack Ma, Davos’ta yaptığı konuşmayla görevden resmen ayrıldığını açıkladı. Şirketin kurulduğu yıldan 2013 yılına kadar şirkette hem yönetici hem Ceo olarak görev yapan Jack Ma, 2013 yılında farklı bir yapılanma kararı aldı. 2013 yılında Ceoluk görevini Jonathan Lu'ya devrederek, kendisi başkanlık görevine devam etti. 2015 yılında ise şu an başkanlık görevini devrettiği Daniel Zhang'a şirket CEO’su olarak görev verdi. Jack Ma, Alibaba Şirketini kurmadan önce öğretmenlik yapıyordu. Jack Ma'nın görevden emekli olduğunu açıkladığı gün ise Çin’de Öğretmenler Günü olarak kutlanıyordu. Öğretmen Ma lakabıyla tanınan eski İngilizce öğretmeni Jack Ma için, bu günde görevden ayrılışının tesadüf olmadığına yönelik konuşmalar yer alırken, bilinçli olarak bu günü tercih etti deniliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.