tarafından - Ağustos 8, 2019
602 görüntüleme

Kuantum fiziği üzerine yapılan çalışmalarda önemli bir sonuç elde edildi. İlk kez bir kutrit kuantum aktarım metoduyla başka bir yere gönderildi. Kutrit kavramı, kuantum bilgisayarların depolama birimi olarak kullanılıyor.

Kuantum bilgisayarlar üzerine yapılan çalışmalara her gün yenisi ekleniyor. Bu çalışmalar kutritlerin taşınmasıyla yeni bir seviyeye ulaştı. Kutrit daha geniş tanımla üç halden birinde olan, veri taşıyabilen kuantum veri parçacıklarına verilen isimdir.

Çalışmanın Geçmişi

Şimdiye kadar kuantum yoluyla ışınlanma sadece kübitlerle oluyordu. Yeni yapılan çalışma aslında kuantum bilgisayarların çok daha fazla veri taşıyabileceğini ortaya çıkardı.

Bazıları ise kübit ve kutrit kavramını merak ediyor. Normal bilgisayarlarda bitler ya 1 ya da 0 değerini alabiliyor. Kuantum bilgisayarlarda ise bitler aynı anda hem 1 hem de 0 halinde olabiliyor. Kutrit buraya 2 sayısını da dâhil ediyor. Normal byte 256 kombinasyon içerirken, kutrit 6561 kadar kombinasyon içeriyor. Kutritlerin keşfi yeni olsa da üzerine yapılan çalışmalar hızla devam edeceğe benziyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.