tarafından - Ağustos 6, 2019
543 görüntüleme

Geçen günlerde bilim adamları yeni bir icatta bulundu ve bunu kamuoyuna duyurdu. Bilim adamları akıllı telefon ile kontrol edilebilen bir beyin implantı geliştirdi. Geliştirilen cihaz çok küçük bir yapıya sahip. Üretilen bu ürünün sağlık alanında da kullanılması planlanıyor. Bu işlemi de telefonlardaki bluetooth uygulaması ile gerçekleştirmeyi planlıyorlar.

Tehlikeli Hastalıklara Tedavi Olacak

Sağlık alanında henüz kesin tedavisi bulunmuş olmayan birçok hastalık bulunuyor. Her geçen gün hastalıkların tedavisi için yeni yöntemler gerçekleştiriliyor. Bu kez yeni bir yöntemi geliştirmek için ABD ve Kore bilim adaları iş başına geçti. Yeni buluş ile Alzheimer, depresyon, bağımlılık ve parkinson gibi hastalıkların tedavisi hedefleniyor. Yeni keşfedilen bu yöntem hastalara ilaçlar kadar zarar vermiyor. Daha çok sinir hastalıklarında devreye koyulacak olan bu yöntem vücutta yan etkilere sebebiyet vermiyor. Gelin yöntemin nasıl uygulanacağına bakalım.

Bilim adamlarının keşfettiği bu yeni yöntem küçük bir beyin implantının beyne yerleştirilmesi ile devreye koyulacak. Bu işlem yapılırken tıbbı aletler yerine akıllı telefon daha fazla işlev görecek. İleride bu yöntem sıklıkla tercih edileceğe benziyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.