tarafından - Eylül 12, 2019
106 görüntüleme

Google, uygulamalarına birer birer karanlık mod desteği getirmeye başlıyor. Bu alanda şimdi de Play Store uygulamasına karanlık mod desteğini getirmeyi amaçlıyor. XDA Geliştiricileri aracılığıyla meydana getirilen bu yeni özelliğin, daha fazla gri renk tonuna sahip olduğu açık bir şekilde görülebiliyor.

Play Store’un Karanlık Modu

Akıllı telefon firmaları son birkaç senedir karanlık mod akımına kendisini kaptırmış durumda bulunuyor. Hem geliştirip ilerlemesi sağlanan uygulamalar hem de akıllı cep telefonlarında kullanılmakta olan işletim sistemleri, ayrı ayrı bu özelliğe kavuşmaya başlıyor. Temeline bakacak olursak bu özellik hem yansıttığı ışık nedeniyle göz sağlığı için son derece büyük bir önem arz etmekte hem de akıllı cep telefonlarının en büyük sorunlarından olan batarya kullanımının bir nebze daha alçalmasına sebebiyet veriyor. Teknoloji konusunda devleşmiş Google da bu yeniliklere ayak uydurarak birçok uygulamasına karanlık mod özelliği eklemiş bulunuyor. Bugünlerdeyse neredeyse her Android kullanıcısının yeni bir uygulama indirmek maksadıyla kullanıyor olduğu ‘Play Store’ uygulaması, karanlık mod desteğiyle buluşmuş gibi duruyor. Play Store’daki karanlık mod, XDA Geliştiricileri tarafından ortaya çıkarılmış bulunuyor.

Google Play Store’un Karanlık Modu Nasıl Görünüyor?

Paylaşılmakta olan ekran görüntülerinde Google Play Store’un karanlık modunun en çok koyu gri renkle bezendiği ve Google Play Store’a hem değişik hem de gösterişli bir hava kattığı net bir biçimde ayırt edilebiliyor. XDA Geliştiricileri vasıtasıyla yapılan açıklamalara göre Google Play Store’un bu yeni karanlık modu, ‘Pixel 2 XL’ modeli dâhilinde ve Google Play Store’un ’16.6.25’ sayılı sürümünde ortaya çıkıyor. Ayriyeten bu özelliğin idaresi, kullanıcıların inisiyatifine bırakılıyor. Kullanıcılar, Google Play Store’u karanık moda kullanmayı arzu ettikleri vakit son derece kolay olan birkaç ayarla bu modu aktif edebiliyorlar. Özelliğin bütün kullanıcılar için ne zaman hizmete sunulacağı henüz bilinmiyor. Fakat deneme aşamasına gelindiğine göre kullanıcıların fazla da uzun bir zaman dilimini beklemek durumunda oldukları söylenemiyor. Testlerin başarılı bir biçimde bitirilmesinden sonra Google, bu özelliği Android kullanıcılarına sunacaktır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.