tarafından - Ağustos 8, 2019
504 görüntüleme

Sosyal medya uygulamaları arasında, günümüzde en yaygın olaral kullanılan Instagram, kullanıcı verilerini koruyor. Bir pazarlama girişimi olan Hyp3r'nin, Instagram'ın açıklarını keşfederek birçok hesap sahibinin bilgilerini, konumlarını ve hesap hareketliliğini kaydetmesi üzerine; Instagram bu reklam partnerini engelledi. Böylelikle daha fazla kullanıcının bilgilerinin usulsüz olarak kayıt altına alınmasının önüne geçildi.

Instagram Firmayı Engelledi

Henüz yeni kurulmuş olan Hyp3r, kendisini lokasyon üzerine pazarlama yapan bir platform olarak tanımlıyor. Yani bu oluşum, sosyal medya üzerinde paylaşımı yapılan gönderilerin konum bilgisi üzerinden bir işleyişte seyrediyor. Fakat Hyp3r, Instagram'ın çeşitli açıklarından yararlanarak, genel olarak konum etiketlemesiyle paylaşılmış bir gönderinin tam olarak nerden paylaşıldığı bilgilerine ulaştı ve bunları usule uygun olmayan bir şekilde kaydetti. Bunu fark eden Instagram da reklam iş birliğinde bulunduğu firmayı engelleyerek, kullanıcılarının güvenliğini garanti altına aldı.

Bu durum üzerine açıklama yapan Instagram yetkilileri, bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını ve güvenlik açıkları için önlem çalışmalarının sürekli olarak devam edeceğini duyurdu.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.