tarafından - Eylül 19, 2019
125 görüntüleme

Kısa süre içinde fenomen hale gelen ve oldukça fazla oyunseveri kendine bağlayan oyunlardan bir tanesi olan PUBG yeni bir güncelleme ile kullanıcılarının karşısına çıkmayı hedefliyor. Yarından itibaren oyun sunucularına yükleyecekleri bir ustalık sistemi ile silah ustalığından daha ileri bir seviyeye adım atılmasına imkan tanınması bekleniyor. Bu durum sonucunda oyuncular ilerleme aldıkça çeşitli ödüller almak için de ilerlemiş oluyorlar. Çeşitli başarıların ödüllendirilmesi sistemine dayanan bir oyun sistemi olması bekleniyor.

Silah Ustalığı

Fenomen olma yolunda hızlı bir şekilde ilerleyen oyunlardan bir tanesi olan Pubg için geçen ay silah ustalık sistemi adıyla yeni bir seviye belirlenmişti. Oyuncular için yeni bir seviye olmasından dolayı merakla karşılandı. Ama hala sistemde ödül alma gibi bir özellik olmaması bazı kesimler tarafından eleştirilmeye başlandığında oyunun kurucuları harekete geçerek hemen bir düzenleme yapmak istediler.

Hayatta Kalma Ustalığı

Silah ustalığından sonra hayatta kalma ustalığı olarak da adlandırılan bir seviye ortaya çıktı. Bu sistem PC üzerinden oynayanlar için yarından itibaren kullanılır olmaya başlıyor. Bu yenilik ile birlikte oyuncular yağmalama veya eşyaları toplama gibi özellikleri yerine getirdikten sonra puan kazanmaya başlıyorlar. Bu puanların birikim amacı ise ödül seviyelerine çıkılması şeklinde planlanıyor. 500 seviyeden meydana gelen bir seviye sistemi hesaplanıyor. Oyuncular performanslarına göre çeşitli başarılar elde ettiklerinde puanları katlanıyor. Böylece ödül almak için gereken seviyelerin tek tek atlanması da söz konusu oluyor.

Sistemin Özü

Silah ustalığında olduğu gibi bu yenilik sadece savaşta ne kadar performans gösterdiğinizi odaklanmıyor. Aksine genel performansınızın nasıl olduğuna ve hikayenizin ne olduğuna bakarak ortak bir şekilde hareket edilmesi bekleniyor. Ardından da mavi alan adı verilen bir yerden kurtulmanız son derece önemli görülüyor. Hayatta kalma başarınıza göre ise bu puanlama sisteminden aldığınız puanlama artarak katlanıyor. Bunun için son derece farklı bir işleyiş olduğunu söylemek mümkün oluyor. Nasıl ilerlediğinize dikkat ederek profilinizde yer alan bazı betimlemeleri kullanmaya başlaması da amaçlanıyor. Farklı sürümü denemek isteyenler ise şimdiden meraklanmaya başladı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.