tarafından - Eylül 23, 2019
84 görüntüleme

Birbirinden farklı telefon marka ve modelleri için Android 10 konusunda indirme şansı olduğu ortaya çıktı. Bu marka ve modelleri kullanan kişiler için çeşitli topluluklar tarafından yapılan Android 10 sürüm kullanım şansı elde edilmesi mümkün oldu. Modellerin detayları ile birlikte açıklanan durum birçok kullanıcının oldukça fazla sevinmesine neden oldu. İndirme ve kullanmaya başlama için yapılması beklenen işlemler ise son derece kolay olarak nitelendirildi.

Modeller

Eğer telefonunuz OnePlus , One Plus 7 Pro modellerinden herhangi birine sahip ise sizin de Android 10 indirme şansınız bulunuyor. Ayrıca Xiaomi Mi Note3 ve Red Mi 3s modellerini de destekliyor. Ek olarak One Plus 2, Goggle Nexus 6P, LG V40 ve xpreia X modelleri de aynı şekilde güncellemeden yararlanma şansı elde eden marka ve modeller arasına girdi. Unutulmaması gereken durum ise bu Rom'ların bazı gruplar tarafından geliştirilmesidir. Geliştirilmiş olan Rom resmi bir şekilde güncelleme söz konusu olmamasından dolayı bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

Olumsuz Yönleri

Güncelleme yapmak ve buna uygun olacak şekilde kurulumu tamamlamak isteyenlerin öncesinde bilmesi gereken bazı adımlar olduğunu hatırlatmak faydalı olur. Çünkü yapılan işlem resmi şekilde güncelleme olarak anlaşılmamalıdır. İndirme ve kurulum adımlarından sonra bir takım uyumsuzluk sorunları yaşanması söz konusu olabilir. Bunun için dikkatli olunması ve bazı özelliklerin devre dışı kalması durumuna karşı hazırlıklı olunması gerekir. Ek olarak bu indirme ve kurulum işleminden sonra telefonunuz garanti kapsamından çıkabilir. Bunları değerlendirdikten sonra karar verilmesi daha doğru olacaktır.

Sistemsel Hatalar

İndirme işlemleri tamamlandıktan sonra bu sürümün kullanılmaya başlanmadan önce kontrol edilmesi önerilir. Baz modellerde güncellemeden sonra açılıp kapanmada sorun yaşanması, parmak izi açılıp kapanmanın güncelliğini yitirmesi veya farklı durumlar ile karşı karşıya kalınması ihtimalleri bulunur. Bunun için resmi sürümün gelmesini beklemek isteyenler de olabilir. Sistemsel hatalar geri dönüşü olmayacak boyutta görünmemesine karşılık yine de dikkatli olunması ve garanti durumunu da göz önüne alarak buna uygun şekilde hareket edilmesi son derece önemlidir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.