tarafından - Eylül 26, 2019
124 görüntüleme

Gelişen teknolojiyle birlikte piyasaya sürülen son yeniliklerden biri olan 8K çözünürlük, bir teknoloji internet sitesi tarafından teste tabi tutuldu. 8K çözünürlük piyasaya çıktıktan sonra bazı şirketler yeni çıkardıkları ürünleri 8K’ya uyumlu olarak çıkarmaya başladılar. 8K çözünürlüğü desteklediği iddiasıyla piyasaya sürülen Gears 5 oyunu var olan en iyi ekran kartlarıyla çözünürlük testine tabi tutuldu. Testi yapan site, ultra ve orta seviyede performans testi yaptıklarını ancak 8K’da istenen görüntünün elde edilemediğini, yüksek FPS seviyelerine ulaşamadığını yayınladı.

En İyi Ekran Kartlarıyla 8K Denendi

Testin Nvidia’nın 2.500 dolarlık Titan RTX ekran kartında denendiğini ancak orta seviyede performans değerlerine dahi ulaşılamadığını ve oyunun 8K çözünürlükte oynanabiliyor olmasına rağmen oyuncuların çok fazla kare kaybına razı olmak zorunda kalacakları belirtiliyor.

En yüksek fiyatlı ekran kartlarından biri olan Nvidia RTX 2080 Ti ve AMD Radeon VII karşılaştırmasının yapıldığı ancak her iki ekran kartı için de orta ayarlarda 30 FPS değerine yakın değerlere ulaşılabildiği bildiriliyor. Ultra ayarlarda ise alınan FPS değeri çok daha düşük oluyor yaklaşık olarak 12 FPS.

8K İçin Henüz Zaman Var

Ancak test sonucunda görünen o ki piyasadaki diğer donanımlar henüz 8K’ya uyum sağlayacak yeterlilikte değil. Yani 8K kullanabilmek için henüz zaman var.

Sitenin açıklamasına göre hem 8K çözünürlükte hem de kare kaybı olmadan hızlı oyun oynayabilmek için biraz daha beklenmesi gerekiyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.