tarafından - Eylül 27, 2019
97 görüntüleme

WhatsApp muhtemelen dünyadaki en popüler haberci, sosyal medya uygulamalarından biridir. WhatsApp kullanıcılarının yüzde 70'inden fazlası her gün aktif olarak iletişim kuruyor. Fakat bu WhatsApp ile ilgili ilginç olan tek şey değil. Bu uygulama ile ilgili birçok bilgiye sahip olabilirsiniz.

Whatsapp İle İlgili Az Bilinen Gerçekler Nelerdir

Whatsapp hakkında en az bilinen gerçekler nelerdir? İlginizi çekecek az bilinen Whatsapp gerçeklerini sizler için sıraladık.

1. Whatsapp İstatistikleri

Whatsapp aracılığıyla günde 60 milyar mesaj ve 700 milyondan fazla fotoğraf gönderiliyor. Ortalama mesaj boyutunun 150 KB olduğunu varsayarsak, gönderilen toplam veri miktarı yaklaşık 4.330 terabayt olacaktır. Karşılaştırma için: dünyanın en yetenekli SSD'si sadece 60 terabayt kapasiteye sahip olduğunu örnek gösterebiliriz.

2. Kullanıcı Sayısı

WhatsApp her gün, sırasıyla sayısız mesajlar gönderen bir milyon yeni kullanıcıyı kaydeder. Şu anda, mesajcının 1,5 milyardan fazla aktif kullanıcısı var.

3. Gönderilen Mesaj Sayısı

Ortalama WhatsApp kullanıcısı ayda 1200'den fazla mesaj gönderir ve ayda 2200'den fazla mesaj ve yaklaşık 40 fotoğraf alır.

4. Whatsapp İçin Harcanan Zaman

Ortalama olarak her kullanıcı WhatsApp'ı yeni mesajlar için günde 23 kez kontrol eder ve mesajlaşmada iletişim kurmak için günde yaklaşık 195 dakika harcar.

5. İndirilme Rekoru

Uygulamanın kendisi saniyede ortalama 12 kez indirilir.

Whatsapp Uygulaması Nasıl Yarandı

WhatsApp'in nasıl yarandığını biliyor musunuz? Bu fikrin yazarı Jan Kum'dur ve uygulamanı doğum gününde 24 Şubat 2009 senesinde icat etmiştir. Whatsapp üzerindeki çalışmalar California Mountain View'deki küçük bir ofiste başladı. Başlangıçta projeye WhatsZap adı verilmişti. Facebook devralmadan önce, şirketin sadece 55 çalışanı vardı; şimdi neredeyse 5800 çalışanı var.

Whatsapp Uygulamasındakı Gizlilik Sorunları Nelerdir

Facebook tarafından devralınmasından sonra, WhatsApp'ın kullanıcılarını izlemeye ve mesajlarını sunucularına kaydetmeye başladığına dair söylentiler vardı. Fakat bu uygulamanın gizlilik sorunlarının olmadığına dair aşağıdakı gerçekler vardır:

· WhatsApp mesajları kendi sunucularına kaydetmiyor. Tüm mesajlar sadece kullanıcıların cihazlarında depolanırlar.

· WhatsApp ilgili kişi adını görüntüleyebilmek için adres defterinizden telefon numaralarını geçici olarak saklar, fakat bu bilgiyi hiçbir yere aktarmaz veya iletmez.

· WhatsApp, mikrofonunuza teorik olarak sürekli erişime sahiptir, ancak uygulama onu yalnızca bir sesli mesaj gönderdiğinizde veya WhatsApp'ı aradığınızda kullanır.

Whatsapp Bilinmeyen Özellikleri Nelerdir

Uygulananın bazı bilinmeyen özellikleri vardır. Android kullanıcıları için WhatsApp'a kullanışlı özellikler ekleyen birçok uygulama vardır. Ancak, bazıları geliştiriciler tarafından desteklenmediği için Google Play'den çıkarıldı. WhatsApp ve Facebook Messenger kullanıyorsanız, WhatsApp'tan Facebook arkadaşlarınıza istediğiniz zaman cevap verebilirsiniz. WhatsApp bu özelliği ücretsizdir. WhatsApp ifadelerini özlüyorsanız, koleksiyonunuzu sayısız ücretsiz resim ile genişletebilirsiniz. Bunu yapmak için, ücretsiz WhatSuite uygulamasını indirmeniz gerekir. Messenger ve Chat Lock , WhatsApp için faydalı güvenlik özellikleri ekler. Messenger'ınıza bir şifre koyun ve böylece mesajlarınızı yabancılardan koruyabilirsiniz. Banka havaleleri, WebMoney, Qiwi Cüzdan gibi elektronik ödeme yöntemleri dünyada çok popülerdir. Bazı ülkelerde ise WhatsApp'ı ödeme aracı olarak da kullanıyorlar. Örneğin, Hindistan'da WhatsApp para transferlerini kullanarak kamu hizmetleri için ödeme yapabilirsiniz. Güney Asya kullanıcıları UPI denilen ödemeye erişebiliyorlar. Bu özellik sayesinde, WhatsApp ile arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza para aktarabilirsiniz. Görüldüğü üzere Whatsapp sadece iletişim, mesajlaşma uygulaması değildir. Bu uygulama size aynı zamanda görüntülü konuşma, yer bildirimi fırsatı, video görüntü, ses kaydı göndermeğe izin veriyor.

Whatsapp Hakkında İlginç Gerçekler

Whatsapp uygulaması hakta bilinmeyen gerçekleri yukarıda sıraladık. Peki bu ünlü uygulama hakta hangi ilginç gerçekler vardır?

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma programlarından biri üzerinde çalışan kişiler, WhatsApp hakkındaki en ilginç gerçekleri açıkladılar. Bu uygulama anında geniş bir kitle kazandı ve Google Play Market'ten en çok indirilen ilk 5'e girdi. Uygulama 32 dilde indirilebilir ve Android , IOS , BlackBerry OS , Windows Phone platformlarında çalışabilir. Google gibi titanyum şirket zamanında WhatsApp için 10 milyar dolar teklif etti. Ancak, şirket Facebook bünyesi altına daha etkileyici bir miktara - 19 milyar dolara göç etti. Ocak 2012 tarihinde Whatsapp uygulaması Apple Store'dan çıkarıldı, fakat büyük kullanıcı kitlesinin şikayeti nedeni ile 4 gün sonra yeniden Apple Store'a uygulama yüklendi. Uygulamanın diğer tasarımcısı olan Brian Ekton zamanında Facebook'ta iş görüşmesinde yetersiz olarak görülmüş ve işe alınmamıştı. İlginç olan ise tam beş sene sonra Facebook'un Brian Ekton ve Jan Kum tarafından hazırlanan Whatsapp uygulamasını 19 milyar dolara satın almasıydı. Şimdiye kadar uygulamanın kendi reklamı için bir kuruş bile ödemediğini nerdeyse hiçbir kullanıcı bilmiyor. NASA'nın yıllık geliri Whatsapp uygulamasının toplam değerinden daha düşük. Her Whatsapp kullanıcısı mesajlaşmasa bile günde yaklaşık olarak 23 kez uygulamanı açıyor. Günlük uygulama üzerinden 700 milyona yakın görüntü, yaklaşık 100 milyon video paylaşılıyor. Whatsapp kullanıcıların %10'u Hindistan'ın payına düşüyor. Whatsapp duvar fon rengini isteğe göre değiştirilebildiğini de çok az kullanıcı biliyordur. Uygulamanın ayarlar bölümünden "gelen görüntüleri otomatik olarak sil" butonunu aktif ederseniz size gönderilen resim veya görüntülerin otomatik olarak telefon hafızasında yer kaplamasını engelleyebilirsiniz. Böylece Galeri bölümünde yedeklenen gereksiz resimlerden kurtulabilirsiniz.

Bugün Whatsapp uygulaması kendi popülerliğine göre zamanında az rağbet görmeyen İCQ uygulamasından bile popülerdir. Ücretsiz ve güvenilir olması her sene milyonlarca insanı Whatsapp dünyasına taşıyor. Diğer popüler uygulamalara göre Whatsapp ilk görünümünü kaybetmeden sürekli güncelleniyor ve uygulama daha da kullanışlı hale geliyor. Piyasaya çıkarılan akıllı telefonlarda bu uygulama yüklenmiş halde oluyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.