tarafından - Ekim 4, 2019
125 görüntüleme

Whatsapp facebook tarafından satın alındıktan sonra popüler olmuştur. Hızlı iletişim de çağ atlamış uygulamalardan bir tanesidir. Günümüzün en yaygın kullanılan iletişim uygulaması olduğu da bir gerçek. Whatsapp, her geçen gün yeni özellikler eklenerek daha da gelişmektedir. Telefonun üzerinde internet olduğu her an whatsapp üzerinden iletişim kurulabilir.

Yeni uygulaması olan Whatsapp Web de oldukça ilgi çekmektedir. Whatsapp web ile ilgili bilinmesi gereken en önemli husus; telefon üzerinde ağ olması gerektiğidir. Başka bir ifadeyle; kullanıcının ağ üzerindeki telefonla etkinliği sona erdiği an itibariyle masaüstü üzerinden Whatsapp erişimi kısıtlanmaktadır. Dolayısıyla bu durumda kullanıcı Whatsapp web uygulamasını kullanamaz. Uygulama yalnızca telefon üzerinde ağ varken yani telefon etkinken kullanılabilir.

Whatsapp Web Ne Demek?

Whatsapp Web son zamanların en çok kullanılan uygulamalarından bir tanesidir. Telefonlara özel bu uygulama arık bilgisayarlara taşınmıştır. Adından da anlaşılabileceği gibi bu uygulama; whatsapp uygulamasının bilgisayara taşınmasıdır. Diğer bir deyişle; Whatsapp uygulamasının bilgisayar tabanlı yani; web tabanlı uzantısıdır. Masa başı bilgisayar ya da diz üstü ve laptoplar üzerinden whatsapp uygulaması kullanılabilir.

Whatsapp web uygulamasının kullanılabilmesi için belli işletim sistemine sahip olunması gerekir. Bununla beraber uygulamanın kullanılacağı bilgisayarda bazı web tarayıcılarının varlığı da gereklidir. Öncelikle, kullanıcının Android, İos, Windows Phone, Blackberry ya da Nokia S60 işletim sistemine sahip olan bir telefonu olmalıdır. Bunun yanı sıra; Whatsapp web uygulamasının kullanılacağı bilgisayarda Chrome, Opera, Safari ya da Firefox gibi web tarayıcılarından en az bir tanesinin yüklü olması gerekir. Son olarak da Whatsapp web'in kullanılabilmesi için kullanıcının telefonunda Whatsapp uygulamasının güncel sürümünün yüklü olması da önemlidir. Whatsapp uygulamasının güncel sürümü yoksa hemen güncel sürüm indirilebilir. Eğer bunlar mevcut değilse Whatsapp Web uygulaması kullanılamaz.

Whatsapp Web Neden Tercih Ediliyor?

Whatsapp iletişim için kullanılan en yaygın uygulamaların başında geliyor. Bilindiği gibi bu uygulama yalnızca akıllı telefonlarda kullanılıyordu. Ancak; yeni bir uygulamayla whatsapp artık bilgisayar üzerinden de kullanılıyor. Uygulamalarda yapılan her yenilik insanların hayatına yeni kolaylıkla sağlıyor. Elbette bu durumun da sağladığı pek çok avantaj var. Öncelikle mesajlara daha hızlı dönüş yapabilmek mümkün oluyor. Bunun yanı sıra; bilgisayar başında olunduğu her an whatsapptan gelen mesajları görülebilir. Her an iletişim de olunabilir.

Whatsapp Web Açmak için İzlenecek Adımlar

Uygulama ilk başlarda yalnızca Windows üzerinde tarayıcı tabanlı olarak verilen bir hizmet olarak sunuluyordu. Bir sürede bu şekilde kullanıldı. Ancak; artık normal bir Windows uygulaması haline getirilmiştir. Bu noktada yapılması gereken tek şey; Whatsapp Web Windows versiyonunun söz konusu bilgisayara kurulmasıdır. Aynı zamanda Whatsapp Mac sürümü de yer almaktadır.

Tarayıcıyı Açmak ve Whatsapp Web Adresine Gitmek

Tarayıcı açıldıktan sonra Whatsapp Web sayfasına gidilmesi gerekir. Burada önemli bir hususu belirtmek gerek. Eğer; tarayıcı Chrome, Opera, Mozilla ise ve Whatsapp sürümü güncel durumdaysa programı masaüstüne indirmeden whatsapp mesajlarını görmek mümkün. Bunun yanı sıra; konuşmalar rahatça sürdürülebilir. Ancak; bunların dışında bir tarayıcı mevcutsa o halde uygulamanın masa üstüne indirilmesi gerekir.

Whatsapp Web Masaüstü Uygulaması Nasıl Çalışır?

Whatsapp web indirildikten sonra bazı adımlar izlenerek bu uygulama çalıştırılabilir. Bu adımlar;

  • Öncelikle web sayfasına gidilir. Daha sonra akıllı telefondan Whatsapp uygulaması açılır.
  • Uygulama üzerinden Whatsapp- Ayarlar bölümüne giriş yapılır.
  • Bu bölümde Wharsapp Web seçeneği yer alır. Bu seçenek tıklanır. Bu özellik hem İos hem Android hem de Windows Phone üzerinde aynı biçimde çalışmaktadır. Hepsinde aynı yol izlenebilir.
  • Bu adımda barkot taratılması gerekir. Whatsapp tarayıcı ya da PC uygulaması açılır. Web sayfasında yer alan Whatsapp Web barkod bölümüne telefonun kamerası odaklanır. Bu işlemle birlikte barkot taratılır.
  • Barkot taratma işlemi sona erdikten sonra Whatsapp uygulaması açılır ve Whatsapp Web hemen kullanılmaya başlanabilir.

Sayılan maddeler sırasıyla uygulanırsa kısa sürede uygulama kullanılabilir.

Whatsapp Web Uygulamasında Bildirim Sesi Alınır mı?

Çoğu kullanıcı telefonlardan aldıkları whatsapp bildirim seslerini whatsapp web uygulamasından da almak istemektedir. Basit bir adımla bu işlem yapılabilir. Whatsapp Web'e girildikten sonra profil resminin yanında yer alan menüye giriş yapılır. Menüden ayarlar kısmına girilir. Ayarlardan bildirim ayarları gerçekleştirilir. Bu işlemle birlikte kullanıcının yapacağı her işlem standart bir şekilde ana uygulama ile birebir aynı olacaktır.

Whatsapp Web'e Gitmek

Whatsapp web'e gitmek için farklı alanlara girilmesi gerekir.

  • Android için; Öncelikle sohbetler kısmına giriş yapılır. Buradan Menüye ardından Whatsapp web'e giriş yapılır.
  • İos için; Ayalar menüsüne girilir. Buradan Whatsapp web'e gidilir.
  • Windows Phone için; İlk olarak Menüye girilir. Menüden Whatsapp web'e gidilir.
  • Nokia S60 için; Menüye girilir buradan da Whatsapp web'e gidilir.
  • BlackBerry için; Ekran yukardan aşağıya doğru çekilir. Daha sonra Whatsapp web'e gidilir.

Her kullanıcı kullandığı sisteme ve telefon modeline göre izlenmesi gereken adımları takip etmelidir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.