tarafından - Ağustos 9, 2019
495 görüntüleme

Apple'a ait olan mobil işletim sistemi iOS, gelişmeye ve yenilikler sunmaya devam ediyor. Apple, geçtiğimiz günlerde bünyelerine kattığı bir yenilik ve gelişme olan iOS'un yeni sürümünün 5.açık betasını ilan etti.

Apple, mobil bir cihaz üretmekle birlikte aynı zamanda, bu cihazlarda kullanılacak olan işletim sistemini de kendisi üretiyor. Fakat Apple, geliştirdiği yenilikleri kullanıcılarına sunmadan önce bir takım testler gerçekleştirmekte ve bu testlerde karşılaşılan hataları ayıklamakta.

Tüm Denemeleri Gerçekleştiriyor

Apple, geliştirdiği işletim sistemi sürümlerini tüm kullanıcılarına sunmadan önce deneme ve testlerini, Beta Yazılım Programı üzerinde gerçekleştiriyor. Bu programı indirip, sisteme kaydolan kullanıcılar ise herkesten önce yeniliklerden haberdar oluyor. Bu programı kullanarak deneyimlenen işletim sistemi sürümlerinden bir tanesi de; iOS 13 olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sürümde, Iphone kullanıcılarını ne gibi yenilikler bekliyor öğrenmek için, beta programında 5. açık sürümün kullanıcılar arasında yaygınlaşmasını bekleyeceğiz.

Apple'ın sunmuş olduğu 5. açık sürüm tam olarak 378,4 MB olarak karşımıza çıkıyor. Sürümün kullanıcılar tarafından indirilme süresi de bağlı bulunan internet hızına göre farklılık gösteriyor. Fakat genel olarak; indirme işlemi 1 ile 6 dakika arasında değişkenlik gösteriyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.