Muhammet Kaya
tarafından - Mart 1, 2020
198 görüntüleme

TSK SİHA'ların nokta atışlarıyla rejimi vuruyor

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib'de rejime yönelik operasyonunu sürdürüyor. Bu operasyonda öne çıkanlar ise İHA ve SİHA'lar. Peki İdlib hava sahası kapalıyken İHA ve SİHA'lar nasıl kullanılıyor? Bu hava araçlarını kullanmak neden önemli?

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim unsurlarını bir bir etkisiz hale getiriyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından servis edilen görüntülerde dikkat çeken unsur, tüm bu operasyonların İHA ve SİHA'larla yapılıyor olması.

 

Türkiye'nin kendi ürettiği insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçları rejime darbe vuruyor. Üstelik Rusya Hava Kuvvetleri tarafından, İdlib hava sahası Türkiye'ye kapalıyken.

 

Peki, İdlib hava sahası kapalıyken, Türkiye uçaklarını sokamazken, İHA ve SİHA'lar, İdlib bölgesine girip nokta atışlarıyla rejimi nasıl vurabiliyor?

 

SİHA'ların bir tesisi hedef alıp, savunma sistemlerini etkisiz bırakmasının son örneği yaz aylarında, Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine düzenlenen drone'lu saldırılarda görüldü.

 

ABD'nin en çok silah sattığı ve hava savunma sistemlerine sahip Suudi Arabistan bu saldırıları önlemekte aciz kaldı.

 

Suriye'de hareketli gece: TSK şok dalga saldırıları düzenledi

 

İdlib'de Rusya destekli Suriye rejiminin saldırısında 33 askerimizin şehit olmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, rejim unsurlarına yönelik hedefleri ateş altına aldı. Askeri bir yetkilinin "Şok dalga saldırıları" olarak nitelendirdiği operasyonlarda çok sayıda rejim askeri ile milisinin öldürüldüğü belirtildi.

 

Suriye'nin İdlib kentinde 33 askerimizin şehit olduğu saldırı sonrası TSK, Esed Rejimi Güçleri'ne misilleme saldırılarına devam ediyor.

Independent Türkçe'nin haberine göre; Esed Rejimi'nin hain saldırısı sonrası TSK'nın vurduğu en önemli hedeflerden biri Hama'nın kuzeyindeki Curin Askeri Üssü'ydü. Çok sayıda zırhlı araç ile askeri personelin yer aldığı bu üste Rus özel güvenlik şirketi Wagner'e mensup savaşçılar ile Rusya destekli rejim yanlısı bir örgüt olan Kaplan Kuvvetleri'ne bağlı milislerin bulunduğu öğrenildi.

 

 

 

F-16'LAR TÜRKİYE İÇİNDEN VURDU

TSK operasyonlarında Kasırga füzeleri ile F16'lar da kullanıldı. F-16'lar bu operasyonlara Türkiye hava sahası içinden katıldı. Yetkiller, operasyonlarda silahlı insansız hava araçlarından da (SİHA) güçlü bir şekilde faydalanıldığını belirtti.

MSB: 56 REJİM UNSURU ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonlarda 8 tank, 4 zırhlı muharebe aracı, 5 obüs ve 2 çok namlulu roketatarın imha edildiğini, 56 rejim unsurunun da etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

Yayınlanan: Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.