tarafından - Mart 6, 2020
121 görüntüleme

Japon araştırmacıları tarafından yeni bir batarya üretimi gerçekleştirildi. Söz konusu bataryanın CNF ve aktif sülfürün birleştirilmesiyle ortaya çıktığı öğrenildi. Lityum sülfür bataryanın üretiminin daha az maliyetli olduğu öğrenilirken enerjisinin ise daha yüksek olduğu bilgisi edinildi.

Lityum İyon Bataryaların Yerini Alacak

Altı kişilik Japon araştırmacı ekibinin titiz çalışmalarıyla üretimi tamamlanan lityum sülfür bataryanın günümüzde yaygınlaşmaya başlayan lityum iyon bataryaların yerini alması bekleniyor. Bu bataryaların 5 kat fazla enerjiye sahip olacağı ve dengeli şarj etme imkanı tanıyacağı düşünülüyor. Üstelik üretimi yapılan lityum sülfür bataryaların boyutlarının büyümesinin kapasiteye etkilemesi durumu da ortadan kalkmış olacak. Ayrıca tamamen katı halde bulunan bataryanın gereksinimleri karşılayacağı düşünülüyor.

Araştırma Ekibinden Açıklama Yapıldı

Katı haldeki lityum sülfür bataryaların üretilmesi haberinin duyulmasından sonra araştırma ekibinden açıklama geldi. Açıklamayı ekipteki yardımcı doçent Nguyen yaptı. Nguyen açıklamasında bataryanın üretiminin yapılabilmesi için aktif sülfür ile CNF’nin gerekli miktarda karıştırılmasının şart olduğunu belirtti.

Daha önce bu konuda yapılan çalışmaların başarılı olmadığını ancak araştırma ekibi tarafından geliştirilen sistemin amacına ulaştığını belirtti. Ekip olarak ucuz ve elektrostatik birleşmeyi kullanarak sistemi ürettiklerini böylece sistemlerinin sülfürün tamamını kullanabildiğini açıkladı.

Yaptıkları bu çalışma sayesinde de yüksek performansa sahip bataryayı üretmeyi başardıklarını belirtti. Ekip tarafından üretilen bataryanın kabul görmesi ile de cihazlarda şarj sorunu büyük oranda ortadan kalkacak.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.