tarafından - Ağustos 23, 2019
527 görüntüleme

Alman markası Volkswagen otomobil firması, yeni fabrikasının nereye açılacağı konusunda sonunda bir karara vardı ve Manisa'da açılacak olan fabrikanın çalışmalarını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Manisa'da açıklama yapan Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Alman devi otomobil firmasının ismini geçirmeden bu bölgede firmanın fabrika kuracağının müjdesini verdi. Türkiye'yi oldukça yakından ilgilendiren ve işçi istihdamı için de oldukça keyif verici bir gelişme olan bu haber Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından basın mensupları ile paylaşıldı.

Geçtiğimiz aylarda Sanayi ve Orman Bakanı ile yaptığı görüşmeyi açıklamalarına ekleyen Bekir Pakdemirli, Volkswagen'in ismini vermeden Alman devinin Manisa'da açacağı üretim sahası için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Manisa'nın bulunduğu bölgeden ötürü önemli bir tarım şehri olmasının yanı sıra, sanayi şehri olduğunu da söyleyen Pakdemirli, 515 bin hektarlık bir alana yayılacak olan Volkswagen üretim sahasını müjdeledi. Mustafa Varank ile yaptığı görüşme sonrasında bu haberin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Bakan Pakdemirli Açıklamaları

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile gerçekleştirdiği görüşmeyi basın mensupları ile paylaşan Pakdemirli, Varank'ın kendisini bir kaç önce aradığını ve Manisa'da bir araba fabrikasının yatırım durumunun mevcut olduğunu söyledi. Kendisini de ilgilendiren bir kısmın olduğunu dile getiren Bekir Pakdemirli, bakanlık için bu fabrikanın önemli bir noktada yer aldığını açıklamalarına ekledi.

Mustafa Varank'a ne gerekiyorsa yapması gerektiği talimatını verdiğini de basın mensubu arkadaşları ile paylaştı. Alman basınında bu haberle ilgili yer alan bilgilere göre, Volkswagen firmasının Manisa'da kuracağı yeni üretim sahası için 1.3 milyon Euro değerinde bir yatırım yapacağı bilgisi geçildi.

Yaklaşık olarak 5 bin kişinin istihdam sağlayacağı öngörülen bu üretim sahası, Türkiye için de yeni bir iş kapısı olacak. Konut, sosyal alan, eğitim gibi farklı yapıları da barındıracak olan Volkswagen'in yeni üretim fabrikası, toplamda 515 bin hektarlık bir alana yayılacak. Fabrikanın kuruluş ve faaliyete geçiş tarihi ile ilgili ise hanüz net bir karar alınmış değil.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.