tarafından - Eylül 2, 2019
185 görüntüleme

Sabah saatlerinde ortaya çıkan bir habere göre Microsoft'un adobe flash’ı iptal etmesi için google chrome’u izleyeceği bilgisi paylaşıldı. Microsoft aldığı ani bir kararla adobe flash’ı tarihe yazmak için Google Chrome’u takip edeceğini ifade etti.

Adobe Flash Gidiyor

Sık kullanılan uygulamalardan olan Adobe Flash, 2020 yılının sonlarına doğru tamamen ortadan kalkacak ve iptal konumunda olacak. 2017 yılının temmuz ayında Adobe, Flash readerı 2020 yılının aralık ayı başlarında kaldırmayı planlıyor. Adobe flash Microsoft için yerini Google Chrome'a bırakıyor.

Yazılım Güncellemeleri

Adobe, Flash'ı kaldıracak ve bununla birlikte yazılım güncelleme, dağıtım ve paylaşımları da dondurarak kullanıma kapatacağını geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklamıştı. Bu duyurunun hemen sonrasında yazılım şirketi Microsoft ve Google da dâhil olmak üzere tüm yüksek tarayıcı geliştiricileri, tarayıcı sistemleri üzerinde Adobe Flash’ı askıya alma düşüncesi içerisine girdiklerini ifade ettiler.

Microsoft'tan Açıklama Geldi

Microsoft tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre; 2020 yılının son ayında kullanıcıların artık Adobe Flash'ı Microsoft Edge ve Internet Explorer'da etkinleştirme sisteminin yer almayacağını belirtti. Açıklama yapıldığından itibaren şirket, Chromium veri tabanlı güncel bir Edge tarayıcısının geliştirilmesi aşamasında olduklarını ve bu sebeple Adobe Flash'ı tarayıcıda sonlandırmak için Google'ın popüler yol haritasını takip etme kararı aldı.

Bu durumun Microsoft’un daha önce izlediği planlara bir hayli benziyor. Adobe Flash reader bu kararla birlikte, 2020 yılının sonunda tamamen ortadan kalkacak. Ünlü yazılım şirketi Microsoft, "Microsoft Edge’in bir sonraki versiyonunda Flash’ı diğer Chromium veri tabanına sahip olan tarayıcılarla aynı süre zarfında emekliye ayıracağız" dedi. Flash, başlangıç olarak devre dışı konumuna getirilecek ve kullanıcının Flash'ı site bazında tekrar aktif hale getirmesi gerekecek.

Adobe Flash, 2020 yılının Aralık ayında ise tarayıcılarda tamamen kapalı hale gelecek. Klasik Microsoft Edge ve Internet Explorer 11, 2019 yılında tam Flash görevine sahip olmaya devam edecek ve şirket, bu eski sürüm tarayıcının var olan Flash deneyiminde çok fazla değişikliğe gitmeyecek. Bu tarayıcılar için Flash, ilk planlanan duruma göre Aralık 2020'ye kadar devam edecek.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.