tarafından - Ağustos 7, 2019
551 görüntüleme

Japonlar, çılgın bir buluşa daha imza attı. İnsanlar da artık bir kuyruğa sahip olabilecek. İnsanların takabileceği robotik kuyruk icat eden Japonlar, bizleri neden böyle bir buluşa gerek duyulduğunu düşünmeye sevk ediyor.

Arque olarak adlandırılan bu robotik kuyruk, Japonya'dan gelen en ilginç icatlar arasında yer alıyor. Bu robotik eklentinin üreticileri, ürettikleri kuyruğun vücut fonksiyonlarını geliştireceğini ve biyolojik yapıları kontrol edeceğini ileri sürdü. Böylelikle insanlar, daha dengeli ve daha kuvvetli olacak.

İş İçin Kullanılabilir Hale Getirilecek

​​​​​​Maymunların daldan dala atlarken kuyruklarını kullanarak ağırlık merkezini değiştirmesinden esinlenerek tasarlanan robotik kuyruk, isteğe göre boyutlandırılabiliyor. Aslında daha önce de insanlar için kuyruklar üretildi. Fakat bu kuyruk sistem ve gaye olarak onlardan çok farklı. Yeni üretilen robotik kuyruğun amacı tam anlamıyla insanlara fayda sağlamak ve iş için kullanılır bir ürün haline gelmek.

Robotik kuyruğun, insanların kullanımına sunulmak için hazır olması biraz vakit alacak. Doğadan ilham alınarak üretilen bu yapay uzuv, teknoloji çağının android projeleri için de dikkat çekici olacak gibi görünüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.