tarafından - Eylül 5, 2019
77 görüntüleme

Intel, süper hızlı işlemcisi, Intel’s Core i9-9900KS'i önümüzdeki ay piyasaya sürmeyi planlıyor. Son dönemlerin yıldızı olan Intel, özellikle 9. nesil işlemcisinin performansı ile dikkat çekmeyi başarmıştı. Şirket, Berlin Uluslararası İletişim Fuarı'nda da tüm ilgiyi üzerine çekti. Şirket, yakın zamanda piyasaya süreceği işlemcisinin tüm çekirdeklerinin 5.0 GHz hıza ulaşma kapasitesine sahip oluğunu açıkladı. Rakiplerin buna karşı nasıl bir hamle yapacağı ise şimdilik bilinmiyor. Şirket ayrıca, başka işlemcisi için de bir sunum gerçekleştirdi.

Intel Rakiplerine Gözdağı Verdi

Intel, 9. nesil işlemcileri ile ilgi çekmeyi başardı. Intel'in rakipleri, AMD ve Qualcomm için rekabet giderek zorlaşıyor. Berlin Uluslararası İletişim Fuarı'nın da yıldızı durumunda olan Intel, Intel’s Core i9-9900KS'in Ekim ayında piyasada olacağını açıkladı. İşlemcinin tüm çekirdeklerinin 5.0 GHz hıza ulaşacağını açıklayan şirket bu sayede mükemmel bir hız deneyimi vadediyor.

AMD ve Qualcomm gibi rakiplerin ise Intel'in işlemcisine karşı nasıl bir strateji geliştirecekleri merakla bekleniyor. Intel işlemcisini tanıtırken, rakiplerine gözdağı vermeyi de ihmal etmedi. Intel, yaptığı sunumda, işlemcisini AMD Ryzen ile kıyasladı. Intel yaptığı kıyaslama sonucunda, AMD Ryzen'in nispeten basit işlerde kullanılabileceğini söyledi. Intel ayrıca, rakip işlemcinin, fotoğraf editörleri, oyunları ve başka çok sayıda popüler uygulamayı çalıştıramayacağını açıkladı.

AMD'nin buna karşı nasıl bir açıklama yapacağını merak edilen konular arasında yer alıyor. Görünen o ki, Intel, işlemcileri ile çıktığı zirvede yalnız kalmayı amaçlıyor. Intel ayrıca, bütün çekirdeklerinin 5.0 GHz hıza ulaştığını da ispatladı. Hitman 2 oyunu DLC'de oynatıldı. Bu testte tüm işlemcilerin bazı dalgalanmalar göstermekle beraber, 5.0 GHz hıza ulaştıkları belirtildi. Bu test, Intel tarafından yapılmış bir test olmasına rağmen, bir meydan okuma anlamı taşıması bakımından önemli bulundu.

Bunun yanı sıra, Intel, bir başka işlemcisi için ön bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Intel, Cascade-Lake X adlı işlemcisi için tarih vermedi fakat çok daha yüksek bir performans garanti etti. Ayrıca, yapılan açıklamada, Cascade-Lake X fiyatı konusunda da çok yüksek performans sunacak işlemcinin fiyatının da aynı oranda yüksek olacağı belirtildi.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.