tarafından - Ağustos 27, 2019
478 görüntüleme

Her sene yayınlanan raporlar ışığında piyasadaki durumların analiz edilmesine imkan tanıyan Qualcomm sitesi iki yıllık ileriye dönük raporlarını yayınladı. Yayınlanan rapor ile şirket hangi senede ve hangi şirketi tercih edeceğini açıklamış oldu. İlk yıl için Samsung şirketini düşünen şirket, ikinci yıl için ise TSMC'yi tercih edeceğini belirtti. TMSC tarafından üretilecek olan işletim sistemi ise 5 nm çapında olacak şeklinde bilgiler de sunuldu.

Qualcomm Başarısı

Son zamanların en çok ses getiren şirketlerinden bir tanesi olan Qualcomm mobil işlemciler üretmeye devam ederek adını piyasaya yazdırmaya devam ediyor. Ürettiği son işlemci olan Snapdragon 855 ile 2019 yılında piyasada var olan birçok akıllı telefon üreticisinin tercihi olmaya devam etti. Akıllı telefonlarda kullanılan bu sürüm sayesinde sayısız özellik de kullanılabilir bir hal aldı. Yayınlanan son rapor ile ise ileriye dönük 2 yıllık planların neler olduğunun anlaşılmasına olanak tanıyor. Qualcomm 2020 yılında piyasa ile tanıştırmak istediği 865 isimli işletim sistemi için Samsung ile çalışmayı düşünüyor. Teknoloji devi ile arasında iyi ticari ilişkilerin olduğu biliniyor. Samsung modelin üretimi için 7nm EUV üretim yapmak durumunda kalıyor. Bu özellik yeni ve oldukça önemli olduğundan dolayı hem şirketin hem de Samsung'un daha fazla konuşulmasına neden olması bekleniyor.

Snapdragon üzerinden hareket eden rapora göre üretimin tamamlanmasının ardından hem performans hem de enerji açısından avantajların ortaya çıkması bekleniyor. Modelin %15-30 oranında daha fazla performans sunması da bekleniyor. Enerji tüketimi konusunda da aynı şekilde cimri davranması bekleniyor. Şirket tarafından piyasa ile tanıştırılan en güçlü sistemlerden bir tanesi olmuştu.

2020 yılında piyasaya sürülmesi beklenen yeni modeller için ise Kona ve Huracan isimleri ile versiyon farklılığına gidilmesi bekleniyor. Bu sayede bağlantı desteği ile kolaylıkla kullanılabilen versiyonların ortaya çıkması da söz konusu oluyor. 2021 yılında ise kökenleri Tayvan'da olan TSMC ile birlikte çalışması beklenen şirket raporda da açıkça bu bilgiyi veriyor. 875 numaralı modelin 171.3 milyon civarında transisterö sahip olması da bir başka yenilik olarak açıklanıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.