tarafından - Eylül 9, 2019
103 görüntüleme

10 Eylül itibari ile tanıtılmaya hazırlanan iPhone 11 beraberinde iOS kullanıcılarına, iOS 13'ün final sürümünü de tanıtmaya hazırlanıyor. Etkinliğine sadece bir gün kalan iPhone 11'nin tanıtımı ise Kaliforniya'da gerçekleşecek. Kullanıcılar iPhone 11'nin tanıtımından çok tüm sürümlerden daha hızlı olacak olan iOS 13 sürümünü merak etmeye başladı. Peki bu sürümdeki yeni özellikler neler?

macOS Ardından Karanlık Mod iOS'ta

Mojave ile birlikte Apple geçtiğimiz zaman diliminde macOS’e karanlık modu oluşturmuştu. Şimdi ise yeni sürüm olan iOS 13 ile birlikte bu mod iPhone kullanıcılarına da gelmeye hazırlanıyor. Bu mod aynı zamanda hatırlatma ve fotoğraf gibi ara yüzde de etkin olabileceğinden dolayı daha karanlık bir mod olarak kullanıcıların karşısına çıkacak.

Yeni Kamera Modelleri Artık iOS'ta

Yeni sürüm olan iOS 13 ardından yeni kamera modlarını da aktif hale getirmeye başlıyor. Bu sürümde kameranın porte modunun aydınlatılması esnasında yoğunluk istenildiği şekilde arttırılabilir ya da azaltılabilir hale geliyor. High-Key Mono adlı yeni bir özellikte bu sürümün içerisine eklene bir başka yeniliklerden bir tanesi. Bu özellik ise tüm kamera sevenler için yapılmış bir özellik olarak karşımıza çıkacak ve renk estetiği ile birlikte zenginleştirilmiş bir iPhone'yi karşımıza sunacak.

Memojiler Daha Gelişmiş Halde Olacak

Yeni memojiler herkesin ilgisini fazlası ile birlikte çekmeyi başaracak şekilde halka sunulmak için saatleri saymaya başladı bile. Bu memojiler ile birlikte kişiler kendilerine ait olan animasyon karakterlerinin yansımasına sahip olacak. iOS 13 ile birlikte kişisel bir hale gelmeyi hedef alan memojiler adeta herkesin kendi özelliğini yansıtan bir şekilde olacak. Aynı zamanda bu memojilere ait olan yeni başlıklar ve gözlükler hazırlanmak üzere. Bu memojilere ait olan çıkartmalar ise kullanıcılara kısa zamanda sunulacak. Tüm bunlar ile beraber gerekli olan güncellemeler yüzde 60 oranında ve yapılacak olan indirmeler ise yüzde 50 oranında olacak şekilde daha kısa süre içerisinde gerçekleşecek. Yüz tanıtma özelliği ise diğer iOS modellerinden farklı olarak daha da kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.