tarafından - Eylül 10, 2019
104 görüntüleme

Gün geçtikçe hayatımıza yeni teknoloji ürünleri giriyor ve bu ürünler hayatımızı bir parça daha kolay hale getiriyor. Teknoloji şirketleri insanların hayatını kolaylaştıracak bu teknoloji ürünlerini titizlikle tasarlıyor ve piyasaya sürüyor. İnsanlar bu ürünleri merakla takip ediyor.

Her yıl düzenlenen fuarlar aracılığı ile kullanıcılar ve teknoloji şirketleri bir araya geliyor. Bu fuarlarda kullanıcılar en yeni ürünleri ve sistemleri kullanma şansına sahip oluyor. En önemli telefon ve işletim sistemi üreticilerinden biri olan Huawei de bu fuarlarda en yeni ürünlerini kullanıcıların deneyimine sunuyor.

2019 yılında düzenlenen IFA fuarında kendi telefonları için EMUI 10 isminde yeni bir ara yüz piyasaya süreceğini açıklayan Huawei geçenlerde bu ara yüzden hangi modellerin yararlanacağını da duyurdu.

Ne Zaman Kullanıma Açılacak?

Şirket geçenlerde bir takvim yayınladı. Bu takvimde EMUI 10’un hangi tarihte kullanıma açılacağı ve hangi tarihlerde güncelleme alacağı yer alıyor. Planlanan takvime göre 19 Eylül’de yeni ara yüz kullanıcılarla buluşacak. İlk kez yeni ara yüzü kullanacak model ise Mate 30 modeli olacak. Ardından 2020 yılı içerisinde yaklaşık olarak 20 model daha EMUI 10 ara yüzünü kullanmaya başlayacak.

Kullanıcıların beğenerek kullandığı P30 modeli de Kasım ayı içerisinde yeni ara yüzle tanışacak. Yeni çıkacak olması nedeniyle hakkında birçok soru işareti bulunan EMUI 10 ara yüzü hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirme yapan Huawei aynı zamanda soru işaretlerini ve endişeleri de bir nebze oldun gidermiş oldu.

Tahminlere göre yaklaşık olarak 2 yıl içerisinde yeni ara yüzün güncellemeler ile birlikte hatalarının giderileceği ve performansını arttıracağı söyleniyor. Bakalım daha önce yaptıklarıyla beğeni toplayan Huawei bu ağır yükün de altından kalkabilecek mi?

Huawei Neden Bu Yola Girdi?

Huawei yıllardır ürettiği fiyat performans telefonlarıyla birlikte büyük bir kullanıcı kitlesi edinmişti. Ancak Google ve benzeri şirketlerle yaşadıkları lisans ve geliştirme sorunları nedeniyle yeni bir yol seçen Huawei, kendi teknolojilerini ve yazılımlarını yapma kararı almıştı. Bu nedenle yeni ara yüz tasarımını da bağımsızlaşma politikasının bir parçası olarak görmemiz gerekiyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.