tarafından - Eylül 12, 2019
139 görüntüleme

Apple Türkiye, iPhone XR cihazında indirim vererek dikkat çekiyor. Apple Türkiye bölgesinde yeni iPhone cihazıyla beraber iPhone XR'ın fiyatında indirime giderek dikkat çekmeyi başardı. Apple, bugün sabah saatlerinde gerçekleştirmiş olduğu etkinlikle beraber yeni iPhone serisine ek olarak, Apple Watch ve yeni iPad gibi birçok ürünü piyasaya sundu. Apple TV+ ve Apple Arcade konusunda da önemli açıklamalarda bulunan teknoloji devi şirket; yeni ürünlerini tanıtmasının hemen ardından eski ürünlerinin fiyatlarını da tekrar gözden geçirdi.

Iphone 11 Serisi Tanıtıldı

Teknoloji devi lider şirket Apple'ın Steve Jobs Theater'da düzenlemiş olduğu etkinlikte iPhone 11 ailesi tanıtmış oldu. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max isimli cihazların tanıtıldığı etkinlikte Apple'ın yeni teknoloji serisi tanıtıldı. Ünlü şirket Apple'ın neler yapabileceğini gözler önüne seren telefonlar, Apple'dan beklenecek bir fiyat çizelgesinde kullanıcılara sunuldu. Apple, mobil cihaz sektöründe lider teknolojileri kullanıcıların nispeten 'yüksek' olarak değerlendirdiği fiyatlara sunmasıyla bilinen bir şirket.

Sunmuş olduğu üstün teknolojilerle fiyatın sistematik olduğu ifade edilirken doların da etkisiyle beraber bazı Apple ürünleri ne yazık ki Türkiye'deki Apple'ın yeni iPhone serisinde de bu durum söz konusu oluyor. Geçen yıl içerisindeki fiyatlara eşdeğer bir fiyatla kullanıcıya sunulan iPhone 11 ailesi, sadece en temel model olan iPhone 11'de indirime gitti. Bu indirim, bir önceki cihaz olan iPhone XR'ın fiyatını da etkilemiş oldu.

Apple'ın resmi web sayfasında şu an itibariyle 6 bin 499 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunulan iPhone XR, ciddi anlamda indirime girdi. Başlangıçta emin olunamayan indirim hususunda belirli araştırmalar yapılarak, önceki bilgileri doğrulamak hedefiyle webarchive.org aracılığıyla geniş çaplı bir araştırma yapıldı. Yapılan bu araştırma sonucunda ise; Apple'ın iPhone XR'ın fiyatında 900 TL'lik bir indirim yaptığı ortaya çıktı.

Bundan sadece bir gün önce 7 bin 399 TL'ye satılan iPhone XR, yeni iPhone 11'in iPhone XR'ın geçen yılki satış fiyatından daha ekonomik bir fiyat etiketiyle çıkması sonucunda tam olarak 900 TL gibi bir indirim yaşadı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.