tarafından - Eylül 16, 2019
82 görüntüleme

Microsoft tarafından uzun bir süredir yapılan çalışmaların odağında katlanır telefonlar vardı. Geçen aylarda aldığı patent ile birlikte katlanır telefon modelleri konusunda atılımda bulunmak istediği ortaya net bir şekilde koyulmuştu. Bu kez yeniden ortaya çıkan bir patent ile yeniden dikkatler üzerinde toplandı. Katlanır telefon modellerinde kullanılması beklenen sıvı destekli menteşe tasarımının patent almak için başvurusunun yapıldığı ortaya çıktı. Bu durum yeniden kafaların karışmasına neden oldu.

Katlanabilir Teknoloji

Patent almak için yapılan başvuruda teknolojisinin bütün özellikleri de yer alıyor. Sıvı baz alınarak tasarlanan ve menteşe görünümünde olan teknolojinin oldukça farklı bir şekilde tasarlandığı da gözden kaçmıyor. Katlanabilir telefonlar için son derece gerekli olan özelliklere sahip olmasından dolayı da kullanımları şimdiden merak edilmeye başlandı. Bunun için Microsoft'tan herhangi bir açıklama yapılmadı. Sistemin özünde ise telefonun zarar görmemesi ve aşınmaması için yapılan teknolojiden bahsediliyor. Patent almak için bahsedilen teknolojinin tüm aşamaları ile açıklanması şartı bulunuyor.

Kullanım Durumu

Geçen sene de katlanabilir telefon alanında kullanımı bulunan bir teknolojinin patentini alan şirket kendi tasarımlarında bu teknolojiyi kullanmadı. Bu durum kullanım konusunda yine hangi kararın alındığının sorgulanmasına neden oldu. Kullanım için alınmamış olması halinde ise farklı şirketlere satılımı veya kullanımı konusunda herhangi bir adım atılıp atılmayacağı da merak ediliyor. Bunun için şirketten patent veya kullanımı konusunda herhangi bir işlemin yapılması bekleniyor. Açıklama da henüz bulunmuyor.

2 Ekim

Alınan patentin hangi alanda kullanılacağı konusunda ise herhangi bir açıklama bulunmuyor. 2 Eki tarihinde şirketin var olan bir etkinliği bulunuyor. Bu etkinlikte herhangi bir şekilde bulunması beklenmiyor. Bunun için patentin alınmasının veya kullanımının ne olduğu konusunda meraklar devam ediyor. Şirketin neden patent alıp kullanılır duruma getirmediği de anlaşılmıyor. Patent başvurusunun şirket tarafından olmamakla birlikte şirketin lisanslama birimi tarafından yapılması durumu da bulunuyor. Bu da kafaların karışmasında bir başka etmen olarak görülüyor. Bunun için teknoloji devinin patentleri neden aldığı ve neden kullanmadığı da anlaşılmamaya devam ediyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.