tarafından - Eylül 18, 2019
80 görüntüleme

Facebook canlı yayın konusunda her zaman kötüye kullanım sorunlarından şikayet alan bir sosyal medya platformudur. Sosyal medya alanlarında sıklıkla kullanılan bir özellik olmasından dolayı da nasıl çözüm bulunacağı araştırılmaya devam ediyordur. Facebook tarafından kötüye kullanımların engellenmesi adına polisler ile işbirliği yapılmasına karar verildi. Bunun anlamı polislerin ele geçirdiği görüntülerin eğitim ile birlikte videolardaki şiddeti tespit etmede kullanması olarak açıklandı. Yapay zekânın da bu alanda kullanılır olması hedefleniyor

Facebook ve Polis İşbirliği

Sosyal medyanın en çok tercih edilen isimlerinden olan Facebook İngiltere polisi ile birlikte canlı yayında meydana gelen suçların önlenmesi adına adım atmaya karar verdi. İngiltere polisi canlı yayınlar sonucunda meydana gelen çekimlerde suç unsurunun olup olmadığını anlamak adına bir yapay zeka kullanılmasını önerdi. Bu sayede birbirlerine yardımcı olarak canlı yayın veya sosyal medya üzerinden meydana gelen suçların oranlarında azalma olmasını istediklerini de dile getirdiler.

Daha Önceki Deneme

Facebook tarafından daha önce de yayınlarda meydana gelen suç unsurlarının tespit edilmesi konusunda adım atılmıştı. Bu konuda çok fazla şikayet almasından dolayı canlı yayında suç unsurlarını tespit etmek adına bazı uygulamalar yapmak zorunluluğu doğmuştu. Ama mart ayında yapılan açıklamaya bakıldığında daha öncekine kıyasla herhangi bir başarının elde edilemediği ortaya çıktı. Ellerinde yeterince veri olmadığını savunan kişiler oldu. Sistemde meydana gelen olayların nadir yaşanan olaylar olmasından dolayı bu konuda veri toplanmasının gerekli olduğu da vurgulandı. Bunun için de farklı yolların denenmesine karar verilmişti. İngiltere polisi ile bu sayede kolaylıkla işbirliği yapılması ve başarılı bir önleme çalışmasının olması bekleniyor.

Silahlı Saldırılar

İngiltere polisi ile birlikte sıklıkla meydana gelen suçların engellenmesinde birlikte çalışmaya başlayacak olan uygulamadan henüz bir açıklama gelmedi. Polisler en sık yaşanan olayın ise silahla yaralama olduğunun altını çizdi. Erken müdahale yapılması ve suçun meydana gelmesinden oldukça kısa süre önce tespit edilmesi bu konuda bazı başarıların elde edilmesine imkan olacağından dolayı son derece önemli bir adım olarak yorumlandı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.