tarafından - Eylül 19, 2019
107 görüntüleme

Günümüzde birçok insan bulmaca çözerek vakit geçiriyor. Bulmacaların gazete gibi ürünlerden çözülmesinin yanı sıra teknoloji ile birlikte artık cep telefonları kullanılarak bulmaca oyunları da oynanabiliyor. Günümüzde bu oyunlardan en popüler durumda olanı A Word isimli oyundur. Söz konusu oyunun Türk yapımı olması da özellikle Türk oyun severler tarafından ilgi görüyor. Bu oyunu oynayanlar hem vakit geçiriyorlar hem de kelime haznelerini geliştiriyorlar.

A Word İle Oyun Keyfi

A Word isimli oyunda harfler karışık bir şekilde veriliyor. Ardından oyuncudan bu harfleri birleştirerek sorulan kelimeyi bulması isteniyor. Oyunun ilk seviyelerinde kelimelerin harf sayıları düşük iken daha ileri ki seviyelerde daha fazla harf içeren kelimeler soruluyor. Ayrıca aranan kelimenin neyi ifade ettiği konu başlığı şeklinde ifade edilerek kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Bunun dışında kullanıcılar isterlerse ipucu isteyerek kelime içinden bir harfin açılmasını sağlayabiliyorlar. Oyuncular kelimeleri ne kadar sürede bulabilirlerse o kadar fazla puan kazanmalarını sağlıyor.

A Word Ne Zaman Ortaya Çıktı

A Word oyunu 2016 yılından beri oyun oynayanların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor. Kullanıcılar belirli zamanlarda gelen güncellemeler yapılarak oyun keyiflerini de artırıyorlar.

A Word’e Rakip Olan Oyunlar

A Word oyunu kullanıcılardan yoğun talep görünce farklı firmalardan bu oyuna rakip olabilecek farklı oyunlar geliştiriliyor. Bu oyunlar henüz A Word kadar popüler olmasa da belirli oyuncu kitlelerine ulaşmış bulunuyorlar. Bu oyunlardan bazılarının isimleri şunlardır; Kelime Gezmece, Düşen, Kelimelik ve Words of Wonders gibi oyunlardır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.