tarafından - Eylül 19, 2019
96 görüntüleme

Google, Haritalar kısmında da gizli mod özelliğini aktif edeceğini daha önce duyurmuştu ve bu duyurunun ardından programın testlerinin yapılmaya başlandığı belirtiliyor. Bu projenin gerçekleştirme sebebi olarak diğer aramalarda olduğu gibi Haritalar uygulaması için de kişilere gizli kalma hakkını vermek.

Yapılan testlerin sonucunda yeni özellik herkesin kullanımına açılacak. Şu anda sadece belli bir kullanıcı grubu tarafından testlerinin yapıldığı testlerin başarıyla sonuçlanmasının ardından Google Özelliklere ekleneceği söyleniyor. Eylül ayında Haritaların gizli modda kullanımının herkes için mümkün olabileceği söyleniyor.

Gizli Mod Ne Demek

Gizli mod, Google Chrome’da arama yaptığınız kelimelerin ya da ziyaret ettiğiniz sitelerin kaydolmasını engelleyen bir özelliktir. Gizli moda geçtiğiniz zaman Chrome’da yaptığınız aramalar veya ziyaret ettiğiniz siteler Google tarafından kaydedilmez.

Haritalar Gizli Modda

Şu anda bir test kullanıcı grubuyla yapılan çalışma başarıyla sonuçlandığında gizli modda haritaları açıp gitmek istediğiniz yeri sorgulayabileceksiniz ve bu sorgulamanız google tarafından kaydedilmeyecek. Yayımlanan videoda da uygulamanın kullanımının kolay olduğu gösteriliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.