tarafından - Ağustos 22, 2019
556 görüntüleme

Günümüz teknolojisi gözle görülemeyecek bir hızla ilerliyor ve her gün yepyeni teknoloji ürünleri hayatımıza giriyor. Hayatımızı kolaylaştıran ürünleri hayatımıza entegre etmede oldukça başarılı olan Teknoloji şirketleri sürekli yeni projelerin peşinden koşuyor.

Telefon ve teknolojik aksesuar üretiminde dünyanın en önde gelen ve bilinen markası olan Apple, yepyeni bir ürünle tüketicilerin karşısına çıkmayı planlıyor. Titanyum bir kredi kartı üreten Apple, ABD’de de deneme amaçlı olarak bir gruba bu titanyum kredi kartları teslim etti. Eğer test başarılı olursa firma, kademeli bir şekilde titanyum kredi kartlarını tüm dünyada kullanıma sürmeyi planlıyor.

Neden Titanyum Kredi Kartı?

Bilindiği üzere Apple sadece telefon ya da bilgisayar satarak gelir elde etmiyor. Şirketin aynı zamanda Applepay isimli uygulaması da var. Geçen yıl bu hizmetten milyonlarca kişi yararlandı ve yaklaşık 10 milyar dolarlık işlem applepay aracılığıyla yapıldı.

Bu potansiyeli gören Apple, bu girişimi sanal ortamdan gerçek hayata uyarlamaya karar verdi ve titanyum kredi kartı projesine hız verdi. Böylece Apple, piyasaya süreceği titanyum kredi kartları sayesinde milyarlarca dolar gelir sağlamayı hedefliyor.

Ayrıca şirketin plastik kredi kartı yerine titanyum kredi kartı üretmesi de şaşırtıcı bir nokta. Ayrıca titanyum kartta, diğer kartlarda yer alan bilgiler de olmayacak. Apple, geçenlerde bu kredi kartlarının nasıl kullanılacağı ile ilgili bir rehber yayınladı.

Titanyum Kredi Kartı Nasıl Kullanılmalı?

Apple yayınladığı kullanım rehberinde bu konuya da açıklık getiriyor. Özellikle şirket, titanyum kredi kartının deri cüzdanlarda taşınmaması konusunda ciddi uyarılarda bulunuyor. Titanyum kartın sahip olduğu hassas kullanım ve güvenlik sistemi nedeniyle deri cüzdanlarda taşınmaması gerektiği vurgulanıyor. Bunun nedeni ise deri cüzdanların titanyum kredi kartının yapısını bozabilme ve kredi kartını kullanım dışı bırakabilme ihtimaline sahip olması olarak gösteriliyor.

Peki, Başarılı Olacak mı?

Apple, bilindiği gibi uzun yıllardır teknolojinin akışına yön veren bir marka olarak göze çarpıyor. Şirketin yaptığı yeni projeler genellikle çok başarılı oluyor. Ancak titanyum kredi kartının başarılı olup olmayacağı bir soru işareti. Çünkü şirketin bankacılıkla ilgilenen bir kurum olmaması ne kadar başarılı olacakları ile ilgili endişe oluşturuyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.