tarafından - Eylül 23, 2019
88 görüntüleme

Alman firmalarının otomotiv sektöründeki başarısı tartışılmayacak derecede büyük. Ancak firma müdürleri bundan böyle CEO seçimlerine daha özel kriterlerle belirleyecek. Bu konuda ilk adımı atan Audi'nin CEO olarak BMW'de görev yapan Markus Deusmann’ın 2020 yılı için seçeceği açıklandı.

Audi'ye BMW'den CEO

Basında yer alan haberde, 1 Nisan 2020’de Audi'de Deusmann'ın CEO olarak göreve geleceği belirtildi. Audi'nin bu kararında şirketin üst kademelere getirilmesine yönelik bir düşünce bulunduğu ima ediliyor.

Eski CEO'nun Akıbeti

Audi'de şu an görevde olan Rupert Stadler 2020 Nisanında yerini Deusmann'a bırakacak. Rupert Stadler 2018 yılında motorla ilgili gündeme gelmiş ve soruşturma altına alınmıştı. Soruşturma skandal bir isim bile almıştı. "dieselgate" adı verilen bu skandal büyük problemlere yol açmıştı. Skandal CEO'nun ceza almasına kadar uzamış ve büyük olaylara yol açmıştı.

Deusmann BMW'deki Görevini Bırakıyor

Halen BMW ile sözleşmesi olan Deusmann'ın, 30 Eylül 2019’da görevi bitecek. Ancak şu an için Deusmann hakkında iki taraftan da kesin bir açıklama bulunmuyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.